Kick-box EB: Gyűlnek az érmek!

A keddi versenynappal, teljes nagyüzemmel folytatódott a Gyermek, kadet és Junior Kick-box Európa-bajnokság Győrben, az Audi Arénában. Ezen a napon több súlycsoportban már az érmes helyre jutás volt a tét, és a várhatóan nagyon mozgalmas szerda is erről, sőt, több esetben a döntőbe jutásról  fog majd szólni.

A hétfői nap történéseire visszatérve  a vegyes eredményesség nem csak a Békés megye Harcművész Szövetség klubjainak versenyzőit jellemezte, hanem az egész magyar válogatottat, hiszen a küzdőtérre lépett 75 magyar versenyző közül  38  tudott továbbjutni. Kegyetlen a lebonyolítás rendszere hiszen egyenes kieséssel küzdenek, nincs csoport selejtező, nincs un. vigaszág, így is ezt a hatalmas versenyzői létszámot nagyon nehéz kezelni. Így nem csoda, hogy igyekeznek a rendezők is a nagy iramot tartani. A másnapi programot késő estig állítják össze, ezért mindenki ugrásra készen vár a mérkőzésére.

A keddi nap szintén nem volt könnyű nap, de inkább a szépre emlékezzünk. Ide tartozott Pántya Réka szép győzelme. s bejutása a legjobb négybe, a ringes Flack Márk győzelme, s ezzel a legjobb négybe jutása pedig úgy hiányzott, mint egy falat kenyér. Viczián Dániel ismét győzött – technikai K.O.-val, de ezzel is csak a legjobb nyolcba került. A vesztesek közül a kick-boksz és taekwon-do világbajnok Mezei Nikolett a szintén Világ-és Európa-bajnok olasz Sveva Scandurra-val csapott össze, és szoros csatában most az olasz lány nyert.Niki kick-light-ban vígasztalódhat.

Szerdán nagyon sokan csatasorba lépnek majd valószínűleg – ez majd éjjel dől el a program kialakításakor – és remélhetőleg eredményesen! A mérkőzéseket egyébként a https://www.wakolive.com/ oldalon élőben követhetők!

Keddi mérkőzések:

POINT-FIGHTING szabályrendszer:
Kadet 1 (serdülő) korosztály:
28 kg. Szaszák Dominik – Cassius Mitchell* (Nagy-Britannia) 5 : 7 a négybe jutásért
42 kg. Csiernyik Zsombor –Raiko Schaefer* (Németország)  6 : 9 a négybe jutásért
47 kg. Pántya Réka * –Giorgia Rondinelli (Olaszország) 12 : 2 a négybe jutásért
+47 kg. Péter Magdolna – Aurora Agnelli* (Olaszország) 3 : 13 a négybe jutásért

Kadet 2 (Ifjúsági) korosztály:
37 kg. Bánki Brendon –Daniel Pecsneanov* (Bulgária) 6 : 7 a négybe jutásért
52 kg. Viczián Dániel* – Kyle Keaney (Írország) 13 : 3 a nyolcba jutásért

LIGHT-CONTACT szabályrendszer:
Junior korosztály:
65 kg. Mezei Nikolett – Sveva Scandurra* (Olaszország) 1 : 2 a nyolcba jutásért

K-1 szabályrendszer:
Junior 1 korosztály
54 kg. Kliment Kristóf – Mazur Hlib* (Ukrajna) 0 : 3 a négybe jutásért
Junior 2 korosztály:
75 kg. Flack Márk* – David Dvoracek (Csehország) 3 : 0 a négybe jutásért

Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – IMPRESSZUM