Közösségi oldalak

Sport

Kialakult a Békés Megyei Kupa negyeddöntőjének mezőnye

A szombati játéknappal kialakult a Békés Megyei Kupa negyeddöntőjének mezőnye. A Végegyházi SE, a Gyulai TFC és Tótkomlósi TC együttesei már korábban bebiztosították helyüket a legjobb nyolc között, hozzájuk most a Mezőmegyer SE, az Orosházi MTK-ULE, a Szabadkígyósi SZSC, és némi meglepetésre a Kétegyházi SE, továbbá a Gyomaendrődi FC csapatai csatlakoztak.

Mezőmegyer SE–Nagyszénás SE 2–1 (0–1)
Mezőmegyer, 30 néző. Vezette: Fekete Zoltán.
Mezőmegyer: Kun – Mengyán, Nagy B., Lehoczki (Szabó T.), Horváth B., Nyúl (Kurucz), Kecskeméti, Láza, Takács, Balogh M., Balog K. Játékos-edző: Nyúl Gábor.
Nagyszénás: Lévai – Libor (Godár), Kovács L. (Kálmán), Kókai Á., Kukovecz, Gazsi, Szlovák, Márk, Nagy M., Nagy Sz. D., Sebők. Edző: Juhász Norbert.
Gólszerző: Mengyán (74.), Balog . (78. – 11-esből), ill. Sebők (15.).
Ellentétes félidők jellemezték a találkozót. Az elsőben a vendégek, szünet után viszont a megyeriek tettek többet a győzelem érdekében.

Nyúl Gábor: – Igazi kupamérkőzést játszottunk. A pálya talaja nem volt alkalmas a focira, de a kis csapatunk igaz nagy csapat lett a végére. Gratulálok a fiúknak!

Juhász Norbert: – Vezetésünk birtokában le kellett volna zárnunk a mérkőzést. Két amatőr hibából kaptunk két gólt. Gratulálok a hazaiaknak!

Mezőhegyesi SE–Gyomaendrődi FC 0–1 (0–0)
Mezőhegyes, 70 néző. Vezette: Kovács Antal.
Mezőhegyes: Varga P. – Szabó I. (Barta-Vámos), Papp M., Zsilák, Isaszegi M., Faragó (Pálhidai), Czene Z. (Czene P.), Isaszegi B., Oszlács, Boros, Karancsi. Edző: Ács Levente.
Gyomaendrőd: Soczó – Valach (Hunya), Piss, Szikszai, Forgács, Lénárt (Munkácsi), Szabó P., Pásztor, Kovács A., Hanea, Gellért M. (Kovács Zs.). Edző: Karászi László.
Gólszerző: Gellért M. (70.).

A Mezőhegyes többet kezdeményezett, a vendégek kontrákra alapoztak. Egy kivételével mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, a gyomaendrődiek egy szép támadás végén szerezték meg a győztes találatot.

Ács Levente: – Számunkra hosszú volt ez az ősz, így most jól fog jönni a pihenő.

Karászi László: – Mi hagytuk ki a nagyobb helyzeteket, így a győzelmünk megérdemelt. A csúnya őszt sikerült pozitívan lezárni.

Újkígyós FC–Szabadkígyósi SZSC 0–2 (0–0)
Újkígyós, 80 néző. Vezette: Rubás Zoltán.
Újkígyós: Borbély – Gazsó, Benyó (Werner), Solymoskövi, Sas, Danczik, Dohányos, Farkas F., Csiernyik M., Varga P. (Burkus), Prókai. Játékos-edző: Farkas Ferenc.
Szabadkígyós: Dolezsán – Sebestyén A. (Magyari), Kocziha, Alb (Hegedűs), Faragó, Frankó, Milek (Mócz), Mohácsi (Oláh G.), ifj. Szabó Z. (Szilágyi), Sebestyén M., Maglóczki. Játékos-edző: ifj. Szabó Zoltán.
Gólszerző: Sebestyén M. (77.), Faragó (87.).
Az első félidő meglehetősen „laposra” sikerült mindkét fél részéről. Szünet után is kiegyenlített erők küzdöttek, a vendégek egy szabadrúgásból szerezték meg a továbbjutáshoz szükséges gólt, a végén pedig bebiztosították sikerüket.

Farkas Ferenc: – Örülök annak, hogy végig nyílttá tudtuk tenni a továbbjutás sorsát. Köszönjük a szabadkígyósiaknak a körítést, és további sok sikert kívánunk nekik.

ifj. Szabó Zoltán: – A nyögvenyelős mérkőzésen inkább a mezőnyjáték dominált mindkét oldalon. A kapuk ritkán forogtak veszélyben, így a végén kis szerencsével sikerült kiharcolni a győzelmet.

Kétegyházi SE–Mezőberényi LE 1–0 (0–0)
Kétegyháza, 40 néző. Vezette: Kató Benedek.
Kétegyháza: Rostás – Veder, Horváth R. (Jova), Puporka R., Gyulai, Puporka E., Simonka, Patkás, Máté (Darócz), Hotea (Bozsó), Gulyás. Edző: Kiss Tibor.
Mezőberény: Rau – Fazekas (Gézárt), Kéki, Tóth J., Szabó Zs., Durkó, Olej T., Kovács Gy., Zsíros, Machó (Székely), Kanó. Edző: Gézárt Zoltán.
Gólszerző: Patkás (55.).

A magasabb osztályú vendégek képességbeli előnyét a hazaiak lelkes játékkal ellensúlyozták. Ennek a jutalma a második félidőben elért találat volt, amit remek mentalitással sikerült megőrizniük.

Kiss Tibor: – Óriási szívvel és akarással sikerült ezt az eredményt elérni. Gratulálok a csapatnak! Jó pihenést kívánok a stábnak és játékosoknak egyaránt!

Gézárt Zoltán: – Gratulálok a győztes csapatnak!

Dévaványai SE–Orosházi MTK-ULE 0–1 (0–1)
Dévaványa, 50 néző. Vezette: Bozó Norbert.
Dévaványa: Szász – Katona (Nyiri R.), Juhász P., Papp K., Feke (Hőgye), Gál, Szabó E., Somogyi, Ernyes (Ungi), Papp D. (Csordás), Papp V. Edző: Bereczki Árpád.
Orosháza: Bordás – Buzai, Szabó Ákos, Harangozó, Babolek, Burai, Darida, Fehér, Bónus (Kasik), Miszlai, Szarvas (Gedó). Edző: Buza Barnabás.
Gólszerző: Miszlai (7.).

A ványaiak hibájából korán vezetést szerzett az Orosháza, ám azután eltűnt az osztálykülönbség a pályán. A hazaiak szervezettek voltak, a mezőnyben is állták a versenyt, de az ígéretes helyzeteiket elhibázták. Az 57. percben Szász védte Babolek büntetőjét, a ráadás perceiben viszont a vendégek örülhettek, mert a játékvezető sípja néma maradt egy nyilvánvaló tizenegyesgyanús szituációban.

Bereczki Árpad: – Jól játszottunk ma, a legvégén jöhetett volna a csattanó, ha a játékvezető be meri fújni csapatunknak a százszázalékos büntetőt.

Buza Barnabás: – A továbbjutás volt a lényeg, amit gyenge játékkal értünk el.

Fotó: Erdős Csaba