Közösségi oldalak

Sport

Kétgólos hátrányból egalizált a Mezőkövesd – NB I.-es eredmények

Egygólos MTK-siker Fehérváron

Gyorsan vezetést szereztek a házigazdák Hangya Szilveszter góljával, majd továbbra is támadásban maradtak, de nem tudták megduplázni előnyüket. A félidő közepétől kiegyenlítettebbé vált a játék, az MTK azonban sok veszélyt nem jelentett kapura.

Fotó: MTK Budapest

Fordulást követően azonnal egyenlíthetett volna a fővárosi gárda, ám Varga Roland ziccerben a kapusba lőtte a labdát. Két perc múlva viszont már összejött a vendéggól: Varga keresztlécre tenyerelt szabadrúgása után a kipattanót két lépésről bólintotta az üres kapuba Bojan Miovski. Nem sokkal később Ivan Petrjak is megcsinálta azt, amit a túloldalon az ellenfél csatára: ziccerben a kapusba lőtt. Próbálkozott a Fehérvár, egy kontratámadás végén azonban az MTK büntetőhöz jutott, melyet Varga magabiztosan értékesített. A meccs végén a hazaiak elkeseredetten támadtak, de sok hibával játszottak, emberhátrányba is kerültek, így nem volt esélyük az egyenlítésre.

MOL Fehérvár FC-MTK Budapest FC 1-2 (1-0)
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött
Vezette: Antal P.
Gólszerzők: Hangya (8.), illetve Miovski (52.), Varga R. (75., 11-esből)
Piros lap: Alef (92.)
Párga lap: Alef (4., 92.), Bamgboye (77.), illetve Kata (7.), Herrera (68.), Mezei (69.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Musliu, Stopira, Fiola – Nego (Bamgboye, 61.), Dárdai (Pinto, 61.), Houri (Bourard, 81.), Alef, Hangya – Petrjak (Szabó L., 81.), Zivzivadze (Nikolics, 61.)

MTK Budapest: Mijatovic – Alho (Ikenne-King, a szünetben), Perkovic (Varju, 76.), Nagy Zs., Herrera – Kata, Cseke (Palincsár, a szünetben), Mezei – Varga R. (Prosser, 85.) Miovski (Bíró B., 88.), Schön

Döntetlent játszott a címvédő FTC Mezőkövesden

A címvédő Ferencváros kétgólos előnyről 2-2-es döntetlenre végzett a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.

Hűvös, szeles időben, de kiváló talajú pályán csaptak össze a csapatok, amelyek az első félidőt kiegyenlített küzdelemmel töltötték. Helyzetek mindkét oldalon adódtak, a vezetést viszont a címvédőnek sikerült megszereznie kicsivel több mint fél óra után egy szabadrúgást követően. A szünetig a Mezőkövesd nem tudott válaszolni, a folytatás pedig nem kezdődött jól a hazai együttes számára.

A ferencvárosi Dibusz Dénes (b) , Sigér Dávid (b2) és Lovrencsics Gergõ (j) valamint a mezõkövesdi Marin Jurina a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC mérkõzésen. MTI fotó: Czeglédi Zsolt

Fordulás után ugyanis azonnal megduplázta előnyét a Ferencváros Franck Boli egyéni megmozdulását követően. Pintér Attila vezetőedző kettős cserével igyekezett élénkíteni a kövesdiek játékán, a 61. percben pedig a szépítés, majd a 73. percben egy szép, ollózós góllal az egyenlítés is összejött a hazaiaknak. A hajrában még a Mezőkövesdnek volt gólhelyzete, ám végül igazságosnak tűnő döntetlennel zárult az összecsapás.

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencváros 2-2 (0-1)
Mezőkövesd, zárt kapuk mögött
Vezette: Andó-Szabó
Gólszerzők: Besirovic (61.), Jurina (73.), illetve Somália (32.), Boli (49.)
Sárga lap: Boli (9.), Civic (51.), Blazic (70.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Neszterov, Katanec, Vadnai – Berecz, Karnyickij, Besirovic (Vajda, 91.) – Vutov (Vojtus, 57.), Jurina (Nagy D., 93.), Cseri (Chrien, 57.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic – Somália, Sigér (Vécsei, 75.) – Isael (Laidouni, 62.), Nguen (Zubkov, 62.), Uzuni (Mak, 75.) – Boli (Baturina, 84.)

Szombaton játszották:

A Honvéd vendégeként győzött a Budafok

Aktívan kezdték a mérkőzést a csapatok, és bár a Honvéd birtokolta többet a labdát, mindkét kapu előtt adódtak kisebb helyzetek. Kovács Dávid körülbelül 24 méterről elvégzett szabadrúgásával az újonc BMTE a 28. percben megszerezte a vezetést. Tíz perc sem telt el, amikor a Banó-Szabó Bencét, Eppel Mártont és Zsótér Donátot is nélkülöző kispestiek Gazdag Dániel révén egyenlítettek. Újabb két perccel később a budafoki védelem figyelmetlenségét kihasználva Bőle Lukács volt eredményes, így a szünetben már a Honvéd vezetett, amelynek játékosait alaposan felrázta a kapott gól, ennek is köszönhető, hogy fordítani tudtak.

A budafoki Jagodics Márk (b) és Huszti András (j), valamint a kispesti Bõle Lukács a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Budapest Honvéd – Budafoki MTE mérkõzésen. MTI fotó: Illyés Tibor

A második felvonás elején a kapufáról kipattanó labda Szendrei Norbert testéről a saját csapata kapujába került, így megint döntetlen volt az állás. A folytatásban egy ideig kiegyenlített volt a játék, majd a hajrában a helyzetek alapján a BMTE állt közelebb a győzelemhez, amit Ihrig-Farkas Sebestyén találatával az utolsó percben sikerült is megszereznie. A BMTE tudatosabb, dinamikusabb játékával rászolgált a három pontra az időnként tanácstalanul futballozó Honvéd ellen.

Budapest Honvéd FC-Budafoki MTE 2-3 (2-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött
Vezette: Solymosi
Gólszerzők: Gazdag (37.), Bőle (40.), illetve Kovács D. (28.), Szendrei (51., öngól), Ihrig-Farkas (92.)
Sárga lap: Huszti (37.), Zsóri (88.)

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Batik, Klemenz, Bardea (Nagy D., 59.), Tamás K. – Hidi (Gale, 59.), Szendrei, Gazdag – Bőle, Balogh N. (Traoré, 82.)

Budafok: Póser – Huszti A., Jagodics, Oláh B., Zeke – Csonka, Filkor (Micsinai, 75.) – Takács R. (Medgyes, 84.), Kovács D. (Kulcsár K., 75.), Szabó M. (Ihrig-Farkas, 69.) – Zsóri

A Kisvárda a ráadásban nyert a ZTE ellen

Az enyhe fölényben játszó Kisvárda némileg szerencsés találattal szerzett vezetést, ezt követően pedig még inkább a pályaválasztó csapat akarata érvényesült.

A szünetben hármas cserét hajtott végre a Zalaegerszeg, és gyorsan egyenlített is egy közeli góllal, a játék pedig kiegyenlítettebbé vált. Az utolsó negyedórára megfogyatkozott a ZTE, a Kisvárda pedig igyekezett megszerezni a három pontot érő találatot. Ez a csereként beállt Horváth Zoltán parádés mozdulata után sikerült is a ráadásban: a magának felpörgetett labdát fordulásból vágta a zalaegerszegi kapuba.

Kisvárda Master Good-ZTE FC 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus
Vezette: Erdős
Gólszerző: Bumba (25.), Horváth Z. (94.), illetve Favorov (50.)
Sárga lap: Navrátil (33.), illetve Kálnoki-Kis (31.), Futács (40.), Szépe (77.)
Piros lap: Futács (75.)

Kisvárda: Dombó – Hej (Melnyik, a szünetben), Cirkovic (Ene, 73.), Prenga, Matheus – Lucas, Simovic – Navrátil, Bumba (Zlicic, 67.), Sassá (Kovácsréti, 67.) – Viana (Horváth Z., 81.)

ZTE: Demjén – Lesjak, Szépe, Kálnoki-Kis – Szánthó (Babati, a szünetben), Favorov, Tajti (Vass, a szünetben; Németh E., 83.), Sankovic, Bedi – Futács, Könyves (Zimonyi, a szünetben)

Izgalmas mérkőzésen folytatta menetelését a Puskás Akadémia

A házigazda csapat futballozott kezdeményezőbben az első félidőben és 45 perc alatt akár el is dönthette volna a három pont sorsát, de végül „csak” kétgólos vezetéssel mehetett pihenőre, ugyanis Mance és Kiss találatain kívül elpuskázta lehetőségeit. A különbség fenntartásához ugyanakkor kellett Tóth Balázs, a felcsútiak kapusa is, aki több remek védést mutatott be.

Fotó: PAFC

A fordulást követően mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, majd a vendégeknek jött össze a szépítés: az utóbbi időben belső védőként játszó Böde Dániel egy pontrúgást követően elől villantotta meg korábbi csatárerényeit. Nem sokkal később már az egyenlítést ünnepelhette a tolnai gárda: Böde ezúttal büntetőt harcolt ki, melyet a góllövőlistát vezető Hahn János – aki novemberben Pakson négy gólt lőtt a Puskásnak – értékesített.
A 80. percben újabb fordult jött, egy pontrúgásból ismét előnybe került a Puskás Akadémia. Az utolsó tíz percben óriásit hajrázott a Paks, a Puskás pedig kontrákkal veszélyeztetett, de az eredmény nem változott.

Puskás Akadémia FC-Paksi FC 3-2 (2-0)
Felcsút, Pancho Aréna, zárt kapus
Vezette: Kárpály
Gólszerzők: Mance (21.), Kiss T. (24.), Plsek (80.), illetve Böde (68.), Hahn (75., 11-esből)
Sárga lap: Szolnoki (72.), illetve Szabó J. (17.), Lenzsér (78.), Ádám (92.)

Puskás Akadémia FC: Tóth – Szolnoki, Joao, Spandler, Nagy Zs. – Urblík, Plsek – Slagveer (Baluta, 84.), Knezevic (van Nieff, 79.), Kiss T. – Mance (Géresi, 62.)

Paksi FC: Hegedűs – Osváth, Böde, Lenzsér, Szabó J. – Tamás, Papp (Ádám, 62.), Bognár, Bertus (Nagy R., a szünetben) – Haraszti (Sajbán, 70.), Hahn (Lorentz, 80.)

Pénteken játszották

Újpesten is kikapott a sereghajtó Diósgyőr

A ritmustalan első félidőben mindkét oldalon sok volt az átadási hiba, így a kapuk nem forogtak közvetlen veszélyben. A vendégek egy-két periódusban percekre magukhoz ragadták ugyan a kezdeményezést, de helyzetig már nem jutottak. Az óvatos Újpest erejéből pedig annyira futotta csupán, hogy a 30. perc tájékán rövid időre beszorította ellenfelét, és gyors egymás után három lehetőség is adódott a hazai játékosok előtt.

Fotó: Újpest FC

A szünet után nagyobb ritmusra váltottak a csapatok, és a vendégek kerültek ugyan közelebb ellenfelük kapujához, a vezetést mégis a hazaiak szerezték meg: a 60. percben formás akció végén Mitrovic talált be. Gólja után támadásban maradt az Újpest, a diósgyőriek csak a hajrára rendezték soraikat. Akkor azonban hiába támadtak többet, és alakítottak ki gólhelyzetet, képtelenek voltak egyenlíteni. A 92. percben Tallo kapott második sárga lapot túl lassú cseréje miatt, így kiállították. Az UTE a bajnoki idényben 11. hazai fellépésén negyedszer tudott nyerni, 2021-ben a két kiadós vereség után először. A DVTK 11. idegenbeli fellépésén egy győzelem mellett tizedszer szenvedett vereséget.

Újpest FC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus
Vezette: Bogár
Gólszerző: Mitrovic (60.)
Sárga lap: Tallo (49., 92.), Csongvai (54.), Szakály P. (87.), illetve Iszlai (15.)
Piros lap: Tallo (92.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Kastrati, Ristevski, Antonov – Csongvai, Onovo – Simon (Beridze, 64.), Mitrovic (Szakály P., 82.), Stieber Z. (Katona, 82.) – Tallo

Diósgyőr: Malenica – Milovic, Hegedűs, Soldo – Grgic (Suljic, 72.), Sesztakov, Iszlai (Grozav, 72.), Márkvárt, Marin – Vanecek (Ivanovski, a szünetben), Drazic

MTI