Kétgólos győzelem a felkészülési mérkőzésen

Fotó: 1912elore.hu

Az NB III-as SZEOL SC-t látta vendégül a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es együttese a 4-es Honvéd utcában. Az szegediek a mérkőzés különböző szakaszaiban igazolták a jó hírüket, de végül kiütközött a két csapat közötti osztálykülönbség.

Több csabai labdarúgó is pihenőt kapott szerdán Boér Gábor vezetőedzőtől. Máris Dominik és Hursán György sérüléssel bajlódik, Szalai Dániel viszont elkezdheti a komolyabb munkát, így jó esély mutatkozik arra, hogy a szezon kezdetére visszatérhessen. Tóth Dániel tovább lábadozik, nála még edzésmunkáról nem lehet szó. A fiatal hálóőr, Uram János a hétvégén meghúzódott, de sérülése nem tűnik komolynak. A szakmai stáb véleménye szerint az egészséges játékosok közül sincs még mindenki komplett állapotban, így rájuk további erőnléti programok várnak.

A múlt héten próbajátékra érkezett román korosztályos válogatott csatártól, Sergiu Jurjtól elköszöntek, csakúgy mint az NB III-as III. Kerületi TVE csatárától, Kokenszky Norbertől is, akit csapata nem enged el, így igazolása meghiúsult. Visszatérhet ellenben a lila-fehérekhez, a békéscsabai nevelésű, 26 éves támadó, Vólent Roland, aki ősszel az NB II-es listavezető Gyirmót FC csapatában szerepelt, és a közelmúltban felbontotta a szerződését a győri klubbal. A Szeged ellen szóhoz jutott, és a góllal sem maradt adós.

B.M.

Békéscsaba 1912 Előre–SZEOL SC 2–0 (0–0)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Békéscsaba, 50 néző. Vezette: Bálint A.
Gólszerző: Vólent, Gál (öngól).

Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Szélpál, Viczián, Zahorán – Szinanovics, Lustyik, Mácsai, Szatmári – Ilyés, Vólent. Játszottak még: Király, Nagy S., Babinyecz, Mészáros, Szalai, Styecz, Zsilinszki, Gigacz, Baráth B. Vezetőedző: Boér Gábor.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/1912elore/videos/291851814836208/” width=”800″ height=”500″ onlyvideo=”1″]

Close