Kétgólos Fradi-siker az örökrangadón

Szombaton három mérkőzést játszottak le az OTP Bank Liga 12. fordulójából.

Kisvárda Master Good-Budafoki MTE 0-0
Kisvárda: Dombó – Melnyik, Ene, Rubus, Hej – Cukalasz, Lucas – Sassá, Bumba, Navratil (Kovácsréti, 76.) – Camaj (Viana, 65.)
Budafok: Póser – Huszti A., Romic, M. Nikolic, Margitics – Micsinai, Oláh B. – Szabó (Ihrig-Farkas, 80.), Kulcsár (Skribek, 64.), Zsóri – Kovács

Az első félidőben – hóesés közepette – nem diktáltak túl nagy iramot a csapatok, a hazaiak viszont végig fölényben futballoztak. A Budafok nem fektetett nagy hangsúlyt a támadásokra, míg a Kisvárda a játékidő túlnyomó többségében a vendégek tizenhatosának a közelében adogatott és próbálta megbontani riválisa védelmét. A gól nélküli első 45 perc és a szünet után a folytatásban megélénkült egy kicsit a játék, a hóesés is elállt, ám negyedóra elteltével ismét iramot veszített mindkét együttes. A lefújásig tovább próbálkozott a Kisvárda, amely egyszer-egyszer eljutott helyzetig, gólt azonban nem tudott szerezni. A fővárosiak sorozatban két elveszített bajnoki után szereztek ismét pontot, míg a házigazda együttes egymás utáni ötödik élvonalbeli meccsét sem veszítette el, és második a tabellán.


MOL Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE FC 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Zivzivadze (12.), Houri (21.)
Fehérvár: Rockov – Musliu, Stopira, Fiola (Rus 87.) – Bolla, Nego (Pinto 87.), Alef, Houri (Nikolov 76.), Bamgboye (Hangya 62.) – Nikolics, Zivzivadze (Petrjak 76.)
ZTE: Demjén – Szalai D., Lesjak, Bobál D., Gergényi (Tanasin 35.) – Favorov, Sankovic (Kovács B. 55.) – Szánthó (Szépe 73.), Koszta M. (Vass P. 55.), Könyves – Babati

Támadólag lépett fel mindkét együttes, a hazaiak Budu Zivzivadze révén szereztek vezetést, majd Lyes Houri szép találatával kétgólos előnyre tettek szert. Hátrányba kerülve is próbálkozott becsülettel a ZTE, ám támadásaiba sok hiba csúszott. A Fehérvár sem állt le, továbbra is nagy fölényben futballozott. Fordulást követően kiegyenlítetté vált a játék, a két tizenhatos között folyt a küzdelem. A hajrára megfogyatkozott a Zalaegerszeg, Szalai Dánielt állította ki a játékvezető a második sárga lapja után. Ezután a Fehérvár több alkalommal beszorította ellenfelét a kapuja elé, de igazi gólveszélyt nem teremtett. A legvégén a ZTE közel állt a szépítéshez, Vass Patrik lövését azonban a gólvonalról rúgta ki Rus Adrián.

Ferencvárosi TC-MTK Budapest 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Nguen (40.), Baturina (75.)
Ferencváros: Dibusz – Botka, Frimpong, Blazic (Kovacevic, 86.), Heister – Laidouni, Haratin – Uzuni (Skvarka, 74.), Isael (Varga, 81.), Nguen (Mak, 74.) – Boli (Baturina, 74.)
MTK Budapest: Mijatovic – Ikenne-King, Varju, Ferreira, Kata – Biben, Cseke, Dimitrov – Prosser (Drljo, 78.), Miovski, Lencse

Élénk iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat nagy lendülettel vetette játékba magát. Több támadás futott a két oldalon, de nagy helyzet nem alakult ki. A legnagyobb esély a gólszerzésre ebben a szakaszban Prosser előtt adódott, aki a 18. percben szépen csavarta a labdát kapura szabadrúgásból, Dibusz pedig bravúrral hárított. Az FTC később fokozta a nyomást, de a sérülések és koronavírusos megbetegedések miatt alaposan felforgatott MTK szervezetten védekezett, illetve ha tehette, már magasan megpróbálta letámadni ellenfelét és megzavarni a labdakihozatalát. A hazai vezetés egy nagy MTK-hibából jött össze, Varju rosszul passzolt Ferreirának, aki ráadásul el is csúszott, Tokmac Nguen pedig befutott az ajándékba kapott labdával a tizenhatoson belülre és higgadtan passzolt a kapuba Mijatovic mellett.

A pihenőt követően annyiban változott a játék képe, hogy a Ferencváros több ellentámadást vezetett némileg fellazult védelemmel szemben, mivel az MTK nem tett le a gólszerzésről, és gyakran eljutott ellenfele kapujának előterébe. A Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülő FTC vezetőedzője, Szerhij Rebrov a 74. percben hármas cserét hajtott végre, majd az egyik pályára lépő, Roko Baturina fél perccel később gólt lőtt. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, mert bár a több alapjátékosát nélkülöző MTK ilyen felállásban is méltó partnere volt a Ferencvárosnak, a BL-ben is edződő FTC hatékonyabban futballozott ellenfelénél, amely érdemi cserével nem rendelkezett és a végére ki is fulladt. Az FTC továbbra is veretlen a mostani bajnoki idényben, két döntetlen mellett a nyolcadik győzelmét aratta, otthoni veretlenségi szériája pedig már 59 mérkőzést számlál (48 győzelem, 11 döntetlen). Az egymás elleni bajnoki mérlegükön a zöld-fehérek tovább javítottak, a 217. összecsapáson a 90. győzelmüket aratták, míg a kék-fehérek 49 döntetlen mellett 78-szor nyertek.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!