Közösségi oldalak

Sport

Két felkészülési mérkőzéssel zárta a hetet a Békéscsaba 1912 Előre

A felkészülés második hetét két felkészülési mérkőzéssel zárta a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata. A szakmai stáb a második csapatból is figyelembe vett játékosokkal kiegészülő bő keretet kettéosztották, így meccseltek előbb az NB III-as bajnokság Közép csoportjának őszi bajnokával, majd pedig a sereghajtó ligakonkurenssel.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzések

A kora délutáni találkozón jobbára a második csapathoz tartozó játékosok, illetve az első meccs tartalékjai kaptak lehetőséget. A fiatalok igyekeztek bizonyítani rátermettségüket, de rutinosabb debreceniek irányítottak és a kapura is valamivel veszélyesebbek voltak. Egy büntetőből a rutinos Sidibe révén szűk félóra elteltével a vezetést is megszerezték, és mint utóbb kiderült, újabb gól már nem született. A második félidőben a látogatóknál szóhoz jutottak a cserék is. Ekkor már kiegyenlített játék folyt, időnként ügyes megmozdulásokat is bemutattak az előrés fiatalok.

A keret jövő héten Algyőn edzőtáborozik és a tervek szerint az Algyő-vel és a Szeged-el mérkőzik meg.

Fotó: Molnár Balázs / Békéscsaba 1912 Előre

Békéscsaba 1912 Előre–Debreceni EAC 0–1 (0–1)
Békéscsaba Labdarúgó Akadémia (műfüves pálya)
Vezette: Iványi.
Gólszerző: Sidibe (28. – 11-esből).

Békéscsaba: Uram – Czvalinga Á., Fazekas, Csicsely D. – Czvalinga M., Sipaki, Zelik, Kitl – Pap Sz., Máris, Csicsely J. Csere: Bukor. Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Debrecen: Tóth D. – Bényei, Papp F., Szabó K., Orosz – Sárosi – Sármány, Nikitscher, Nagy K., Kundrák – Sidibe. Cserék: Urbán, Kenderesi, Gajda, Nagy Z., Spitzmüller, Rezes, Sándor T. Vezetőedző: Sándor Tamás.

Sándor Tamás:A második héten vagyunk túl és azért látszott, hogy fáradtak a játékosok, de ez az edzőmérkőzés azért mindenképpen szükséges volt, hiszen ebben a szakaszban még a fizikális dolgokon volt a hangsúly. A jövő héten viszont már két felkészülési mérkőzésünk is lesz, úgyhogy nyilván a lényeg is változik. Nem mondom, hogy elégedett vagyok, bár az első félidőben azért odatették magukat a játékosok és sok futással próbálták bevenni az ellenfél kapuját. A második játékrésszel abszolút nem vagyok elégedett, mert elég langyosan, nemtörődöm módon játszottunk, kevés volt a futás és a mozgás, tehát a második félidőben pályára lépő játékosoknak komolyan el kell gondolkozniuk, hogy mit szeretnének még a labdarúgásban elérni.

A délelőtti találkozó összességében kiegyenlített játékot hozott, mindkét együttes labdarúgóin érződött a hosszú kihagyás. A második félidőre sort cseréltek a vendégek, amit az addigi szervezettségük is megsínylett. Ekkor már helyzetei is akadtak a liláknak, akik a hajrában Máris révén az egyiket gólra tudták váltani, ezzel pedig a győzelmet is megszerezték a jó benyomást keltő Kecskeméttel szemben.

Békéscsaba 1912 Előre–Kecskeméti TE 1–0 (0–0)
Békéscsaba Labdarúgó Akadémia (műfüves pálya)
Vezette: Barta.
Gólszerző: Máris (82.).
Békéscsaba: Krnács – Nagy S., Farkas M., Bora – Kasik, Király, Szabó P., Hodonicki –Lukács, Paudits, Gránicz. Cserék: Uram (kapus), Máris, Kitl, Zelik, Fazekas. Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Kecskemét: Mészáros – Puskás G., Gál Sz., Koszó, Grünwald – Vágó, Károly, Jakab – Tóth D., Puskás Z., Constantinescu. Cserék: Lékai (kapus), Asztalos, Kis B., Szalai G., Szalai J., Lukács J., Hatvani, Bodor, Ludasi, Popgeorgiev. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Gombos Zsolt:Ez volt a felkészülésünk első hete, nekünk még messze van a bajnokság, hiszen csak február 28-án kezdünk. Ez a hét a ráhangolódással telt, de előtte már otthoni edzésprogrammal dolgoztak a srácok. Úgy érzem, hogy olyan állapotban vagyunk, amilyenben kell ebben a szakaszban, de még messze van a vége. Összességében ez a mérkőzés teljesen jól szolgálta a felkészülésünket. A célunk, hogy sikerüljön a felfelé történő osztályváltás és nagyon remélem, hogy ez össze is jön.

Preisinger Sándor:Elsősorban az volt ma a lényeg, hogy mindenki tudjon mérkőzést játszani és meglegyen a megfelelő terhelés. Tudtam, hogy kicsit nehézkes lesz a vége, mert még ott azért nem tartunk, de a felkészüléshez mindenképpen szükséges, hogy 90 perceket játszanak a srácok. Szerintem mind a két mérkőzésen rendben voltunk, hiszen a második meccsen a fiatalok is jól pörögtek, és megfelelő ellenfelei voltak egy NB2-es csapatnak. Itt azért azt szerettem volna látni, hogy hányan érik el azt a szintet, hogy esetleg az első csapatban is tudjanak majd játszani és látszott, hogy egy-két fiatalra lehet számítani, úgyhogy ennek örültem. Az első meccs is rendben volt – tudtam, hogy nem leszünk frissek, de nem is ennek van még itt az ideje.

Fotó: Molnár Balázs / Békéscsaba 1912 Előre

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban

Harry Kane: az Európa-bajnoki cím az egyik legfontosabb trófea

Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint felfelé ívelő tendenciát mutat az angol válogatott teljesítménye, Harry Kane

Alvaro Morata: az Eb megnyerésére kell koncentrálni

Alvaro Morata, a spanyol labdarúgó-válogatott csatára azt mondta, neki és csapattársainak is elsősorban az Európa-bajnokság

A Fradi öregfiúkkal ünnepeltek Dévaványán

A Fradi öregfiúkkal együtt ünnepelték szombat délután Dévaványa várossá nyilvánítása évfordulóját. A két zöld-fehér alakulat

YouTube csatorna