Közösségi oldalak

Sport

Karate szeminárium Bátaszéken

A karate sport a járványtól függetlenül készül az új versenyidényre. A WKF karate legnagyobb ez évi megmérettetése a tokiói olimpia lesz, amelynek programjában szerepel majd a karatésok versenye.

Van esély arra, hogy magyar versenyzők is indulhatnak majd. Így nem csoda, hogy a versenyekre is felkészítő szemináriumokat szerveznek. A múlt hétvégén zajlott le a vidéki klubokat összetartó edzés Bátaszéken, melyen ezúttal 6 egyesület 53 versenyzője vett részt. (Dombóvár, Szarvas, Bodor SE, Tisza Volán, BVSC és a házigazda Bátaszék).

Az edzésen több korosztályos és felnőtt válogatott versenyző is jelen volt, emelve ezzel az esemény színvonalát. Az edzést, a szarvasi karatésok vezetőedzője, a Békés Megyei Harcművész Szövetség „Érdemes Mester” cím tulajdonosa, Ruzsinszki György tartotta a résztvevőknek.

Ruzsinszki György Mester válogatott versenyzőként több világversenyen is helyt állt versenyző korában., majd évekig irányította a felnőtt válogatott munkáját. Így igazán szakavatott oktató vezette le az igényes hétvégét. A délelőtti programban a szituációk gyakorlása volt a fő téma, majd délután 5 csoportra szedve kontrollmeccseket vívtak a versenyzők, ahol a fő szempont az volt, hogy mindenkinek minél több futott kilométere legyen a nap végére. A versenyzők munkáját Karpjuk György EKF nemzetközi bíró segítette.

Gregor László