Ismét győzelmet aratott a Békéscsaba 1912 Előre

Viczián Ádám már a 12. percben megszerezte a vezetést a Békéscsabának

A 12. percben már a második szögletét hajthatta végre a hazai gárda, Gránicz Patrik jobbról élesen belőtt labdájára Viczián Ádám emelkedett a rövid saroknál, majd hat méterről a hosszú sarokba bólintotta a labdát, 1—0.

A fordulás után tíz perccel Hursán György remekül ugratta ki a félpályánál Szatmári Istvánt, aki egy hosszú vágta, a védője kicselezése után a kifutó és elé vetődő kapus fölött átemelte a labdát, és 14 méterről a jobb alsóba talált 2—0.

A 61. percben a meglehetősen indiszponáltan közreműködő játékvezető Boér Gábort elküldte a kispadról, aki az utolsó fél órát a lelátóról követhette. A 68. percben az oldalvonal mellett parázs jelentet zajlott le, aminek végén Lakatos Csabát a játékvezető után rúgás miatt piros lappal jutalmazta, ugyanakkor Szalai Dániel sárgát kapott, miként a kedélyeket csitítani igyekvő hazai csapatkapitány, Ribánszki László is.

[GARD]

Nagy elánnal ugrott ellenfelének a Békéscsaba, aminek hamar meg is lett az eredménye, az amúgy is jól fejelő Viczián Ádám ezzel megadta az alaphangot. A vendégek a gyorsan bekapott gól után megzavarodtak, sokat hibáztak, és egész egyszerűen a felező vonalat sem nagyon tudták átlépni. Továbbra is a lila-fehérek uralták a mérkőzést, gyakran veszélyeztették Szabó Balázs kapuját.

A fordulás után is gyorsan esett a házigazdák gólja, kissé paprikás is lett a hangulat, miközben az erélytelen játékvezető kezéből egyre jobban kicsúszott a mérkőzés. Lakatos Csaba kiállítása után tíz emberrel is igyekezett mindent elkövetni a Budafok az eredmény megváltoztatására, ám kevés sikerrel. Annyira kevéssel, hogy Ribánszki kapuját el sem találták a mérkőzés folyamán. A békéscsabaiak újabb megérdemelt győzelmükkel továbbra is őrzik listavezető pozíciójukat az NB II-ben tíz forduló után is.

Merkantil Bank Liga NB II, 10. forduló

Békéscsaba 1912 Előre–Budafoki MTE 1–0 (1–0)
Békéscsaba, 3200 néző
Vezette: Szilágyi Sándor (Kormányos II. Gábor, Szilágyi Norbert).
Gólszerző: Viczián (12.),
Sárga lap: Király P. a 35., Viczián a 38., Szalai D. a 68., Ribánszki a 68. percben.
Piros lap: Lakatos Cs. a 68. percben.

Békéscsaba: Ribánszki – Szalai, Viczián, Szélpál, Zahorán – Király, Mezei – Hursán, Gránicz, Szatmári – Urbin. Csere: Uram, Nagy S., Mészáros, Lustyik, Máris, Ilyés, Babinyecz. Vezetőedző: Boér Gábor.

Budafok: Szabó B. – Vég B., Khiesz, Lakatos Cs., Oláh B. – Veszelinov, Gohér, Kovács D. – Vankó, Pölöskei, Kercsó. Csere: Póser, Margitics, Micsinai, Nagy D., Boros, Kirják, Fekete. Vezetőedző: Vitelki Zoltán

Boér Gábor: – A terveink között szerepelt, hogy minél hamarabb vezetést szerezzünk. Nyilván minden csapatnak ez a hasznos, de mi úgy szeretjük elkezdeni a mérkőzéseket, hogy nyomás alá helyezzük az ellenfelet. Ez sikerült most is, úgyhogy nagyon örülök az újabb három pontnak. Azt ígértem nyáron, hogy jobb hazai mérleget produkálunk majd, de megmondom őszintén erre én sem számítottam. Nagy örömömre szolgál, hogy a srácok ilyen mentalitással és hozzáállással örvendeztetik meg a közönséget. Úgy gondolom egyébként, hogy eddig ez volt a legszenvedősebb meccsünk és most nem játszottunk jól. Viszont ha egy csapat így is győzni tud, akkor az valamilyen szinten mutatja az együttes erejét. A jövőben pedig egyre erősebb nyomás lesz rajtunk, de próbáljuk majd levenni ezt a játékosok válláról – nem szabad, hogy ez befolyásoljon minket. Az a lényeg, hogy továbbra is nagyon koncentráltan és pontosan, odafigyelve kell elvégezni a napi munkát, annak az eredménye pedig ki fog jönni a mérkőzéseken.

Vitelki Zoltán: − Legelőször szeretnék gratulálni Boér Gabi kollégámnak, aki egy acélos csapatot rakott össze – fiatalok, lendületben vannak és motiváltak. Ami az én együttesemet illeti, egy kicsit gyámoltalanul kezdtük a meccset és borzasztó lélektani pontokon kaptuk a gólokat – bár azt hozzátenném, hogy az első gól előtt a játékvezető sípszavára kellett volna elvégezni a pontrúgást, de ez nem így történt. Ebből lett a szöglet, amiből gólt kaptunk – ez természetesen nem magyarázkodás, de a futballhoz azért hozzátartozik. Az első félidő második részében már próbáltunk bátrabban focizni, többet is birtokoltuk a labdát és a második játékrészre úgy jöttünk ki, hogy megmutatjuk mit tudunk. Alakult is a dolog és az embernek már az volt az érzése a pálya szélén, hogy bármikor benne van az egyenlítés, akkor kaptuk a második találatot. Még ez sem roppantotta össze a csapatot, csak megint volt egy buta szabálytalanság, amiből emberhátrányba kerültünk, onnan pedig már nagyon nehéz volt a szituáció. Tovább kell lépnünk, dolgozni kell keményen és szerdán meg kell vernünk a következő ellenfelet.