Közösségi oldalak

Sport

Ismét csabai színekben folytatja pályafutását Borbély Márta

Paláncz György klubelnök és Borbély Márta a kontraktus megkötésekor

Nyártól ismét csabai színekben folytatja pályafutását Borbély Márta, aki 18 éves korában hagyta maga mögött Békéscsabát – adta hírül közleményében az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE.

A 24 esztendős irányító Újkígyóson született, hétéves korától egészen tizenhárom éves koráig ott is kézilabdázott, majd végig járta a békéscsabai klub utánpótlás ranglétráját, így tagja volt a 2014-ben junior bajnoki címet szerző együttesnek is. A felnőtt csapatban Békéscsabán 2014 őszén mutatkozhatott be, mindössze 17 évesen. A következő nyáron azonban a váltás mellett döntött, és azóta játszott a DVSC-ben, az Eszterházy SC-ben, Balmazújvárosban, a tavalyi idényben pedig Szentendrén. Jelenleg az NB I B-s kecskeméti csapatában kézilabdázik, ahol 131 találattal vezeti a Keleti csoport góllövőlistáját.

– Nagy öröm számomra, hogy visszatérhetek – kezdte az irányító. – Papp Bálint, akivel egyébként régóta ismerjük is egymást – keresett meg és vázolta fel a klub jövő évi terveit. Voltak megkereséseim más csapatoktól is, de egy rövid gondolkodást követően igent mondtam a Békéscsabának. Mindenképpen szerettem volna olyan egyesülethez igazolni, ahol biztos szakmai háttér mellett kézilabdázhatok és fejlődhetek tovább, az Előre pedig úgy gondolom, ezt a stabilitást tudja nyújtani számomra. Az igazat megvallva, amióta elmentem valahol mindig ott motoszkált a fejemben, hogy egyszer jó lenne visszatérni abba a közegbe ahonnan elindult a pályám.

Borbély Márta egy éves szerződést kötött a lila-fehérekkel, ahol „gólerős” társaság formálódik a következő bajnokságra. Ennek során fontos szerepe lehet az azonnali visszajutás kiharcolásában.

– Annak ellenére, hogy a jelenlegi csapatommal sajnos nem a legtökéletesebb szezont tudhatjuk magunk mögött, én személy szerint az egyik legjobb idényemet produkáltam, és ez szerencsére az eredményességemben is meglátszott. Nagyon szeretném ezt a teljesítményt továbbvinni, és lila-fehér szerelésben is megállni a helyem. Célom, hogy meghatározó tagja legyek az együttesnek. Természetesen engem is vonz a legmagasabb osztály, de ha a következő idényben a második vonalban kell helytállnunk, akkor mindenképpen az a célom, hogy feljutásra segítsem a csapatot. Örök élmény maradt számomra a junior bajnoki cím, melyet még csabai színekben értem el, felnőttként is nagyon szeretnék ilyen pillanatokat átélni, amennyiben a második vonalban szerepelünk

– tette hozzá a játékos.