Közösségi oldalak

Sport

Idegenbeli győzelemmel kezdte az Extraliga alapszakaszának második körét a BRSE

Több mint 1 hónapos szünet után folytatódott az Extraliga, a BRSE csapata Budaörsön vendégszerepelt. A szombat esti, MTK Budapest elleni találkozón a makulátlan mérleg megőrzése volt Molcsányi Ritáék célja.

BRSE pontokkal kezdődött a találkozó, de nem kellett sokat várni a fővárosiak válaszára. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, a lelkesen küzdő hazaiak jól tartották magukat. Aztán sikerült ritmust váltani, így 15:18-nál Leiszt Máté kért időt. A játék képén mindez nem változott, Glemboczki Zóra ejtése lezárta etapot.

A második felvonást az MTK kezdte jobban, de gyorsan egalizált a BRSE. A szett közepén Kornienko parádés nyitássorozata révén magabiztos előnyre tettek szert, mindent megtett a zárkózásért a házigazda, de erőfeszítéseiket nem koronázta siker. A szett végén pályára lépett Bodnár Dorottya, az ötszörös magyar bajnok center szülés után tért vissza.

A harmadik játékrészben is a BRSE dominált, aki nyomás alatt tartotta ellenfelét. Elég volt azonban egy rövid kihagyás és a szett közepén 1 pontra zárkózott az MTK. Időben eszmélt Tóth Gábor alakulata és újra 3-4 egységre duzzadt a differencia, amelyet sikerült is megtartani a szett végéig, így megnyerték az összecsapást.
Mindez azt jelenti, hogy a BRSE csapata továbbra is veretlenül vezeti a tabellát. Folytatás jövő héten szombaton a DVTK ellen.

Extraliga 8. forduló

MTK Budapest – Swietelsky-Békéscsaba 0:3 (-19, -19, -21)
Budaörs
Vezette: Horváth, Sík.

MTK: Berkó, Tatár 11, Giommarini 9, Sziládi 10, Kilyénfalvi 11, Tettamanti 2. Csere: Szalai (liberó), Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté

Békéscsaba: Kornienko 4, Glemboczki 7, Klisura 11, Drpa 11, Srunjak 4, Pekárik 9. Csere: Molcsányi (liberó) , Bagyinka, Karhu 3, Bodnár, Szatmári. Vezetőedző: Tóth Gábor

Mestermérleg:

Leiszt Máté: – Gratulálok a Békèscsabának! Minden szett közepén tudták az erőfölényüket érvényesíteni rajtunk. De úgy gondolom, hogy mi is sokat alakítottunk a játékunkon és jó úton járunk és csináltunk nagyon szép dolgokat ezen a mérkőzésen, úgy hogy ezt a munkát kell folytatnunk tovább.

Tóth Gábor: – Nehezen indult a mérkőzés, gondjaink akadtak a védekezésben, amint ezt tudtuk rendezni, onnantól kezdve jól játszottunk. Bennünk volt még az ütés a Vasas elleni Magyar Kupa mérkőzés miatt, azonban a lányok ezt most szépen kimozogták. Egy jól szervezett MTK-t sikerült legyőznünk.