Idegenbeli győzelem Tiszafüreden

A Tiszafüred otthonában aratott értékes győzelmet a Füzesgyarmat csapata, az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapján. A sárrétiek egy egyéni akcióból szerezték meg a győztes találatot.

Kisebb felhőszakadás volt a mérkőzés előtt Tiszafüreden, ami alaposan feláztatta a játékteret. A játékosok azonban éltek a mély talajon, hiszen változatos, jó színvonalú első félidőt produkáltak. Helyzet is adódott mindkét oldalon, gólt azonban csak a vendégek szereztek. A 28. percben Kis Szabolcs tért ölelő átadását vette át a pálya bal szélén Vajda Roland, majd jobb lábbal 14 méterről laposan elpasszolta a kapus alatt a labdát, 0–1. A kényszerű cserék következtében a félidő végén kicsit szétesett a gyarmatiak csapatjátéka. Ezt kihasználva a fürediek két nagy lehetőségét is Fildan kapus hárította óriási bravúrral.

Szünet után más felfogásban futott ki a vendégcsapat, és addigi legjobb negyedóráját produkálták., Több lehetőségük volt a mérkőzés lezárására, de rendre centiket tévedtek. A félidő második felére tudatosan visszaállt a gyarmati együttes, és igyekezett stabilan tartani a három pontot érő előnyét. A hazai együttes többet birtokolták a labdát, a mezőnyfölényét azonban nem tudta helyzetekre váltani. Helyzetekig nem jutottak a hazaiak, de a felíveléseik a mély talaj miatt potenciális veszélyt jelentettek. Két-három kontrájuk volt még a látogatóknak is, de ők sem tudták feltenni az i-re a pontot. A meccs képe alapján az eredmény reális. amivel a gyarmatiak elérték a céljukat.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Tiszafüredi VSE–Füzesgyarmati SK 0–1 (0–1)
Tiszafüred, 270 néző.
Vezette: Takács Ákos (Szanyi Tibor, Gavalla-Kulcsár Judit).
Gólszerző: Vajda (28.).
Jó: Barzsó, Kalmár, Kalóz, Mészáros, Csiki, ill. Hussein, Raducu, Kis Sz., Achim Á., Fildan.

Tiszafüred: Ladányi – Csikós L. (Szanku, 61.), Mészáros N., Csiki, Háda – Barzsó, Kalóz (Kapitár, 72.), Vincze P. – Barna V., Kalmár, Szövetes (Lakatos K., 58.). Edző: Dorcsák Zoltán.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S. (Tóth O., 38.), Raducu, Lippai, Szabó R. – Achim Á. – Cigan (Vincze D., 22.), Kis Sz., Hussein, Vajda (Balogh G., 91.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Dorcsák Zoltán: – Gratulálok a Füzesgyarmatnak s a saját csapatomnak is. A döntetlent igazságosabbnak tartottam volna, remélem egyszer már lesz egy kis szerencsénk is.

Boros Tibor: – Célfutballal készültünk, de a nagy esőzés miatt irreálissá váló játéktér még a legelemibb játékot is ellehetetlenítette. A tervünk az volt, hogy egy „csúnya” meccsen egygólos győzelmet aratunk, ennek a második fele be is jött, de a körülmények miatt ez még a csúnyánál is csúnyább találkozó volt.