Közösségi oldalak

Sport

Hullámvölgy után parádés fordítás

Komoly hullámvölgy után a vasárnapi Szent Benedek Röplabda Akadémia elleni Magyar Kupa negyeddöntőben az elveszített első találkozó után sikerült fordítania és simán, 3:0-ra diadalmaskodott a BRSE.

A békéscsabaiaknál a bolgár Miroszlava Paszkova a repülőtérről kis túlzással azonnal a csabai városi sportcsarnok küzdőterén találta magát, aki a Szent Benedek RA ellen öltött először csabai szerelést.

A békéscsabai centerek játszották a főszerepet a mérkőzés elején, amikor Pintér Andrea válaszolt Castero Cruz sikeres támadására, majd Bodnár Dorottya ütése ért egymás után kétszer is pontot. Szorosan alakult a mérkőzés, a hazaiak először 9:6-nál tudtak kettőnél nagyobb távolságra ellépni. Jó nyitások, remek blokkok és Glemboczki Zóra és Margarita Stepanenko pontjaival máris ötre nőtt a két gárda közötti differencia. Jöttek a blokkok, Bodnár révén egy ász is, a balatonfürediek pedig nem tudtak újítani, a végén hiába ütött két ászt is, a Csaba könnyedén nyerte meg a játszmát.

A második felvonásban ha lehet még nagyobb békéscsabai fölényt láthattunk, olyannyira, hogy mire levegőt vettünk már 8:1-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A lehengerlő csabai kezdést követően némileg magára talált a Szent Benedek, amely négy pontra megközelítette vendéglátóját. Következett egy 4:0-s csabai sorozat. A Balaton-partiak igyekeztek erősíteni, de csak annyit értek el, hogy nem nőtt tovább a különbség. A hajrához közeledve azután sikerült megroppantani a vendégcsapatot. Glemboczkiéknak 12 szettlabdájuk volt, majd a csabaiak új bolgár játékosa tett pontot a játszma végére.

A 3. felvonás csak az első néhány labdamenetig volt szoros, mígnem a csabaiak Bodnár vezérletével egy négyes szériával komoly lépéselőnybe kerültek. A látogatók próbáltak kapaszkodni, fel is zárkóztak három pontra, de a kiválóan védekező, és mezőnyöző, eredményes támadójátékot bemutató házigazdák ellen ezen a napon nem igazán tudtak nagy ellenállást kifejteni. A játszma derekán újra nekilódultak a csabai lányok, tovább nyílt az olló és a hazaiak könnyedén meneteltek előre. A szett-, és mérkőzéslabdát Paszkova egy gyönyörű ásszal harcolta ki, csapata pedig nem nagyon akarta elnyújtani a találkozót, ugyanis Margarita Stepanenko blokkjával lezárta az ütközetet.

A párharcot 5:3-es szettaránnyal a csere nélkül, gyakorlatilag a kezdőhatosával végigjátszó Békéscsaba nyerte és jutott be a Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol a Fatum-Nyíregyházával találkozik majd.

 

 

Magyar Kupa női mérkőzés Negyeddöntő, 2. találkozó

Swietelsky-Békéscsaba–Szent Benedek Röplabda Akadémia 3:0 (19, 12, 16)
Békéscsaba, 900 néző
Vezette: Szabó P., Jámbor.

Békéscsaba: Glemboczki 8, Stepanenko 10, Bodnár 11, Pintér 9, Paszkova-Kaneva 10, Aydinoullari 5. Csere: Molcsányi (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor.

Szent Benedek RA: Szerényi 6, Wojcik 7, Berkó 1, Laskowska 1, Castero 4, Pérez Ramos 9. Csere: Nagy E., Fáth (liberók), Kobaidze 3, Szakály 1, Krakoczki, Gatard 1. Vezetőedző: Krisztian Mihajlov.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 9:6, 12:7, 17:11, 21:13, 24:17. 2. szett: 8:1, 9:5, 13:5, 16:10, 24:12. 3. szett: 6:2, 8:5, 11:5, 12:9, 18:11, 24:16.

Tóth Gábor: – Az elejétől kezdve nagyon élesek voltak a lányok. Miroszlava érkezése új impulzus és sokaknak segít sok mindenben. Sorozatosan bizonyítottuk, hogy bennünk van ez a jó teljesítmény, viszont ugyanúgy a hullámzás is, ezt kell csökkentenünk. Három pontot kellett szereznünk, hogy bejussunk az elődöntőbe, ez sikerült. Nem mondom, hogy a vártnál nehezebben vagy simábban, szerintem van ennyi különbség a két csapat között, és ha ránézünk a bajnoki tabellára, akkor ez a realitás.

Krisztian Mihajlov: – Csalódottak vagyunk, ellenfelünk ma sokkal jobb volt ma, kiváltképp blokkvédekezésben. De mentalitásban is nagy volt ma a különbség, pedig sokat készültünk erre és próbáltunk a megfelelő lelkiállapotban pályára lépni. Ebből ma semmi sem látszódott, és ezeknek a kombinációjából született ez az eredmény. Sokat kell majd elemeznünk.