Hivatalos! – Boér Gábor az ETO FC Győr új vezetőedzője!

A labdarúgó NB II-ben szereplő ETO FC Győr a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő idénytől Boér Gábor irányítja a csapatot. Vele tart asszisztense, Makra Zsolt is, mindketten három évre írtak alá.

Boér Gábor nyilatkozik az M4 Sport csatornájának Békéscsabán Fotó: Erdős Csaba

Boér Gábor a 2015–2016-os idényben a csabaiak NB III-as gárdáját irányította, a 2016–2017-es kiírásban viszont már Zoran Szpisljak munkáját segítette asszisztensként az első csapatnál. 2017 márciusában megbízott vezetőedző lett, majd ezt követően véglegesítették.

A 2017–2018-as NB II-es bajnokságban bronzéremig vezette a Békéscsabát, a mostani kiírásban pedig a hatodik helyen zárt az együttessel, ám Boér néhány hete már elmondta, hogy máshol folytatja edzői karrierjét. A találgatások most véget értek, az ETO FC Győr ugyanis a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a következő szezontól Boér Gábor irányítja a másodosztályú csapatot.

– Óriási megtiszteltetés, hogy egy ilyen patinás klubnál dolgozhatunk, személyesen is kiváló állomás lehet ez a további fejlődésünkhöz. Egy élcsapatot szeretnének kialakítani a vezetők, amely három éven belül visszajut az élvonalba. Lényeges elvárás az is, hogy visszacsábítsuk a stadionba a nézőket, és újra jó focit láthassanak a szurkolók. Úgy gondolom, hogy Herczeg Mikiék az utolsó kilenc fordulóban lerakták az alapokat, amelyre bátran lehet építeni. Terveink szerint az idei keret java részét szeretnénk egyben tartani, illetve a hiányposztra igazolva megerősíteni a csapatot – nyilatkozta a Békés Megyei Sport Extrának Boér Gábor.