Hihetetlen, a Tottenham lemásolta a Liverpool meccsét! – Angol döntő lesz a BL-ben

Elképesztő fordítás, a kedd után szerdán is megtörtént a csoda, a Tottenham három góllal megfordította a mérkőzést. A Liverpool után a Tottenham is három gólt rúgva a második félidőben jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. 2008 után lesz megint angol házidöntő.

Jól kezdett az Ajax az amszterdami visszavágón, és elég hamar, már az 5. percben vezetést szerzett de Ligt fejesével. A Spurs azonnal válaszolhatott volna, de az eltiltásából visszatérő Szon a kapufát találta el.

A folytatásban elpuskázott londoni lehetőségeket láthattunk, majd egy gyors akció végén az Ajax duplázta meg az előnyét, amivel jól láthatóan meg is fogta ellenfelét.


45 percre voltak az amszterdamiak a döntőtől, miközben a Tottenhamen csak a csoda segíthetett. Mauricio Pochettino a szünetben beküldte Llorentét, akinek a beállásával veszélyesebb lett a Spurs. Az 56. percben jött a szépítés, egy kontra végén Lucas Moura talált be.

240 másodpercet kellett várni a brazil újabb góljára, amivel visszajött a párharcba a Tottenham.

A folytatás egészen hihetetlen volt, hol itt, hol ott volt helyzet, csak kapkodtuk a fejünket. Ziyech többször is lezárhatta volna a párharcot, kapufát is lőtt, majd Vertonghen fejese csattant a lécen a hajrában. Aztán amikor már mindenki azt hitte, hogy vége, akkor jött megint Lucas és a 96. percben belőtte a Tottenham továbbjutást érő gólját.

Close