Közösségi oldalak

Sport

Hazai vereség a Putnok ellen

Pont nélkül maradt a Békéscsaba 1912 Előre NB III-as csapata a 8. fordulóban vasárnap, miután nem tudta ellensúlyozni a Putnok elleni hazai mérkőzés első félidejében bekapott két gólt. A szünet utáni feljavuló játékkal meg volt rá az esélye, de a szerencsefaktor ezúttal a borsodiakkal volt.

A Putnok aktív mezőnyjáték közepette már a 12. percben megszerezte a vezetést, amikor Galacs egy üresbe lőtt labdát értékesített jobbösszekötő helyéről, 10 méterről. A folytatásban a hazaiak birtokolták többet a labdát, de nem igazán boldogultak a szervezett vendégekkel, akik szépen felépített, gyors kontrákkal operáltak. A 32. percben egy bal oldalon vezetett támadás végén találtak ismét kapuba, miután a középre gurított labdát az egyik támadó átlépte, Sramkó viszont a tizenegyes pont tájékáról a bal alsó sarokba helyezett.

A második félidőben „futott a pénze után” az Előre, amely nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében. Jól is küzdött, de a vendégek szervezett védekezését csak ritkán sikerült átjátszania. Egy ilyen eset után a 75. percben kezezés miatt büntetőhöz jutott, de Varga Tamás nem tudta gólra váltani a lehetőséget. Továbbra sem tettek le a pontmentésről a lilák, de csak szépítésre tellett az erejükből a végén, mivel Babinyecz értékesített egy újabb büntetőt.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–Putnok FC 1–2 (0–2)
Békéscsaba, 130 néző
Vezette: Valu Tibor (Kovács Zoltán, Bán Kristóf Patrik).
Gólszerző: Babinyecz (89. – 11-esből), ill. Galacs (12.), Sramkó (32.).

Békéscsaba II: Tóth A. – Varga T., Sipaki, Babinyecz, Zahorán – Pap Sz. (Trescsula, 46.), Izing, Sipos G., Balla (Bacsa, 81.) – Mágocsi (Rajsli, 70.), Oláh Á. Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

Putnok: Pápai – Sághy, Galacs, Sramkó (Petrecskó, 72.), Nádimov (Fülöp, 82.) – Csiki, Csutora (Juhos, 52.), Vajda (Godó, 72.), Dobrovolszki – Nagy Zs. (Katona, 52.), Nemes. Vezetőedző: Szala Ákos.

Nagy Sándor: – Az első félidőben kaptunk két elkerülhető gólt, ami végül megpecsételte sorsunkat. A szünetben rendeztük a sorainkat és ha csak a két büntetőt berúgjuk, akkor nem szenvedünk vereséget.

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna