Közösségi oldalak

Sport

Hazai sikerrel kezdte legújabb kori történelmét a Békéscsaba 1912 Előre

Fotó: Molnár Balázs

Csató Sándor alakulata a ligában is konkurens Füzesgyarmat ellen aratott fölényes győzelmet, ám ehhez kellettek a sárrétiek hátul elkövetett elemi hibái is.

A hazai együttesben négy próbázó Busa Bence, Zabari Dávid, Szendeff Bence és Somogyi Pál is helyet kapott a már szerződtetett Pintér és Sármány mellett. Ugyanakkor Bacsa, Szabó Cs., Horváth P., Váradi, Farkas M. és Marik még nincs bevethető állapotban. A gyarmatiak Lukács Zsombor esetében rendelkeznek megállapodással, mellette a kezdőben Csáki Dávid és Hadnagy Bence státusza volt próbázó, a kispadjukon viszont a csapatkapitány Fildan Calin kivételével csupa tinédzser ült.

A vendégek „lányos zavarukban” két elementáris védelmi bakit is elkövettek a meccs elején, így már a 11. percben kettővel vitt az Előre. A csabaiak a folytatásban is domináltak, a sárrétiek jóformán csak a saját kapujukra jelentettek veszélyt, így azután félóra múltán a harmadikat is megkapták. A második félidőben a terhelés megosztása céljából mindkét oldalon szóhoz jutottak a padon ülők. Minőség tekintetében a hazaiak jóval jobban álltak,amiről a végeredmény is tanúskodik.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Füzesgyarmati SK 7–0 (3–0)
Békéscsaba, 220 néző
Vezette: Szántó.
Gólszerző: Albert (4.), Pintér (11.), Ilyés (29.), Zvara (61.), Pap Sz. (69.), Zádori (79.), Oláh Á. (84.).

Békéscsaba: Póser – Komáromi, Albert, Bora, Mikló – Futó, Pintér, Busa – Máris, Ilyés, Sármány. Játszott még: Krnács, Hodonicki, Fazekas, Babinyecz, Zabari, Pap Sz., Zvara, Szendeff, Zádori, Oláh Á., Kóródi, Somogyi P., Kuzma. Vezetőedző: Csató Sándor.

Füzesgyarmat: Zsibrita – Sós, Urbanowski, Bódis, Csáki – Lukács, Achim S., Kis Sz., Hadnagy – Popescu, Szabó B. Játszott még: Fildan, Pohl, Jámbor, Kurucz, Pálfi, Pákozdi, Juhász, Csaplár, Hoffman, Virág. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.