Közösségi oldalak

Sport

Hazai pályán kapott ki a Békéscsaba az NB II-ben

Hazai vereséggel indította a tavaszi szezont a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgó-csapata, amely meglehetősen mérsékelt teljesítményt nyújtva maradt alul az Ajkával szemben. A vendégek ezzel visszavágtak a liláknak és egyetlen pontra közelítették meg a viharsarki alakulatot.

28. perc: Pontos ajkai akció végén Csizmadia Zoltán középről, 18 méterről védhetetlen lövést küldött a bal felső sarokba, 0–1.
93. perc: Zsolnai az alapvonal közeléből, a bal szélről vezette be a labdát, z ötösről lőtt, a labda pedig Tóth Gergelyről a hosszú sarokban kötött ki, 0–2.
95. perc: Zsolnai és Rétyi vezette az újabb kontrát a teljesen széteső csabai védők díszkíséretében, utóbbi Tóth Gergely elé tálalt, aki ezúttal is pontos volt, 0–3.

Mindent egybevetve, hazai részről idény eleji 90 percet hozott a találkozó. A vendégek kezdettől felkészültebbnek tűntek, így a sikerük nem érdemtelen.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–FC Ajka 0–3 (0–1)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, zárt kapuk mögött
Vezette: Takács János (Márkus Péter, Szilágyi Norbert).
Gólszerző: Csizmadia (28.), Tóth G. (93., 95.).
Sárga lap: Király (31.), Farkas M. (57.).
Jó: Uram, ill. Nagy M. K., Csizmadia, Soltész, Tóth G.

Békéscsaba: Uram – Nagy S., Farkas M., Babinyecz (Horváth P., 65.), Bora, Kasik (Styecz, 79.) – Szabó P., Király, Hursán (Máris, 65.) – Lukács (Kovács Á., 65.), Paudits. Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Ajka: Horváth D. – Kovács M., Heffler T., Tar, Présinger – Soltész (Rétyi, 76.), Szekér, Kenderes, Csizmadia (Tóth G., 73.) – Zsolnai, Nagy M. K. (Tóth B., 81.). Vezetőedző: Kis Károly.

Preisinger Sándor: – Az első félidő minősíthetetlen volt, a másodikat pedig nem akarom minősíteni. Annyit mondhatok, hogy gratulálok az Ajkának, teljesen megérdemelten nyerték meg a meccset.

Kis Károly: – Békéscsabán mindig nagy diadal nyerni. Küzdelmes mérkőzés volt, az első félidőben jobban játszottunk, mint a hazaiak. A második felvonásban voltak lehetőségeik, de jól védekeztünk, majd a hajrában, amikor már fellazultak a békéscsabaiak, el tudtuk dönteni a találkozót.

B.M.