Közösségi oldalak

Sport

Hátrányból fordítva aratott értékes győzelmet a Füzesgyarmat

Fotó: Erdős Kiara

Hátrányból fordítva győzött a füzesgyarmati csapat az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai 35. játéknapján. A sárrétiek hazai környezetben múlták felül az iskolázott focit bemutató Diósgyőr tartalék gárdáját, ezzel pedig ismét a Keleti csoport negyedik helyére lépett elő.

Jól indult a meccs a borsodi fiataloknak, Pataki az 5. percben csak szabálytalanul tudta megállítani az egyik támadójukat a büntetőterületen belül, a megítélt 11-est pedig Schildkraut értékesítette, 0–1. Nem sokat váratott az egyenlítés sem, a 17. percben Shadi mintaszerű átadását Csörgő Raul vette át a tizenhatoson belül egy igazítás után 7 méterről elemi erővel bombázott a hálóba, 1–1.

A gól meghozta a gyarmatiak játékkedvét, folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. A legnagyobb helyet Popescu nevéhez fűződött, aki a kapussal szemben állva pár centivel mellé csúsztatta a labdát.

A második félidő eleje kiegyenlített játékot hozott. A gyarmatiak taktikusan visszafogták az iramot és tartották a labdát, és egy-egy gyors ritmusváltásból próbáltak előnyt szerezni. A türelmes játék a 82. percben meghozta az eredményt, amikor Cigan lépett ki a jobb oldalon. Ígéretes helyzetben nem a beadást választotta, hanem visszahúzta a labdát, ami meglephette a hazaiakat. A második szándékból középre ívelt labda Popescut találta óriási ziccerben, aki pár lépésről az üresen maradt kapuba fejelt, 2–1.

A 4 perc hosszabbítás fokozta még az izgalmakat, de a vendégek felíveléseit könnyed szerrel verte vissza a hazai védelem.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–DVTK II. 2–1 (1–1)
Füzesgyarmat, 100 néző
Vezette: Práth Dávid (Bőhm Ármin, Nyekita Brúnó László)
Gólszerző: Csörgő (17.), Popescu (82.), ill. Schildkraut (5. – 11-esből).
Jó: az egész csapat, Tóth O. a mezőny legjobbja, ill. Bánhegyi, Ivánka, Mrva, Zsemlye, Farkas M., Kispál.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Lippai, Tóth O., Pataki – Ramos, Shadi (Márkus, 63., Bereczki, 93.), Kis Sz. – Csörgő (Molnár Sz., 87.), Popescu, Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

DVTK II.: Bánhegyi – Csávás (Omarasvili, 46.), Ivánka, Mrva, Kalandadze – Kispál, Csatári, Gönczi (Jónyer, 46.) – Schildkraut, Zsemlye, Farkas M. Edző: Zsivóczky-Pandel Gyula.

Boros Tibor: – Kicsit tartottam a mai mérkőzéstől, emiatt az utolsó pillanatban úgy döntöttünk, hogy más rendszerben és felfogásban fogunk játszani. A végletekig kizsigerelt játékosaim fizikális értelemben legyőzték saját magukat, amit az eredmény is mutatja, emellett a pályára lépő négy ifjúsági játékosom mindegyike érdemben tudott hozzátenni a csapat játékához.

Zsivóczky-Pandel Gyula: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de a fiatalos lendületünket a rendkívül jó egyéni képességű labdarúgókkal rendelkező hazai csapat nagy rutinnal, taktikusan megtörte. Nem vagyok elégedetlen, mert a férfias játékban felvettük a küzdelmet.