Hátrányból fordított a Füzesgyarmat Cigándon (Videó)

Hátrányból fordítva nyerte meg a cigándi bajnokiját a Füzesgyarmati SK labdarúgó-csapata, az NB III-as pontvadászat 25. játéknapján. A sereghajtó otthonában aratott sikerrel, illetve a dobogón álló két rivális vereségével ismét megnyílhat a lehetőség arra, hogy a piros-fehérek a pontvadászat hajrájában esetleg előreléphessenek a negyedik helyről.

Az első félidőben nem alakult ki folyamatos játék a tócsákkal tarkított pályán. A gyarmatiak a védő harmadukban jól látták el a feladatukat, de a támadójátékuk jócskán hagyott kívánnivalót. Hiányzott a kreativitás, a próbálkozásaikat kimerítették az esetleges felívelések, amik nem jelentettek veszélyt a cigándi kapura.

Szünet után mintha harapósabban jöttek volna ki az öltözőből a gyarmatiak. A lelkesedés mellé több elképzelés is társult. A Cigánd változatlanul felívelésekből jelentett veszélyt. Egy ilyen eset végén Ivicsevics röviden öklözött ki egy jó 40 méterről felrúgott labdát, a kipattanót pedig Angyal 25 méterről szép mozdulattal visszaemelte az üresen maradt kapuba, 1–0.

Sokáig nem változott a játék képe, de Faggyas Milán beállása jótékony hatást gyakorolt a vendégek támadójátékára. A rutinos szélső aktív volt a mezőnyben, átlövéssel veszélyeztetett és az egyenlítés is az ő érdeme volt. A 76. percben Lukács erős középre lőtt labdáját juttatta kapuba, ami meglepte a röviden álló Miron kapust, Fagyas pedig mellett pár lépésről sodorta hálóba a játékszert, 1–1.

A győzelem érdekében a cigándiak teljesen kinyíltak. Ezek után a vendégek többször is létszámfölényben vezethették kapura a labdát. A 85. percben Pataki Zalánhoz száguldott végig a bal szélen, mivel a védők az érkezőkre koncentráltak, így a gyarmati játékos kiszorított szögből bepassz helyett kapura lőtt az ötös sarka tájáról, ami utat talált a hálóba, 1–2.

Slusszpoénként még Faggyas vezethette három az egyben kapusra a labdát, de lövését bravúrral hárította Miron.
A gyarmatiak játéka sok kívánnivalót hagyott maga után, de az elmúlt két hét sikertelensége után az eredmény kárpótolhatta őket.

NB III Keleti csoport, 25. forduló

Cigánd SE–Füzesgyarmati SK 1–2 (0–0)
Cigánd, 150 néző.
Vezette: Szigetvári Márk (Kovács Zoltán, Szarvas László).
Gólszerző: Angyal (57.), ill. Faggyas (76.), Pataki (85.).

Cigánd: Miron – Baksa (Répási, 89.), Sulák Pavol, Angyal, Varga K. – Lukác, Rjaskó, Kelemen (Bodnárik, 79.) – Fodor, Belényesi (Novotny, 83.), Kovács G. Szakmai igazgató: Szénay Péter.

Füzesgyarmat: Ivicsevics – Styecz, Vincze, Raducu, Toca, Pataki – Székely, Pölöskei (Faggyas, 63.), Villand (Nagy, 88.), Lukács (Szász, 94.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Terjék Sándor, technikai vezető: – A hozzáállással és a játékkal nem volt gond, de vezetésünk birtokában két óriási egyéni hiba megpecsételte az amúgy is nehéz sorsunkat.

Boros Tibor: – A csapat megkapta a megfelelő instrukciókat a mérkőzéssel kapcsolatos teendőkkel. Az első félidőben ebből semmit nem kaptam vissza abból, amit elvártam a csapattól. Ezt a szünetben hangos szóval a játékosok tudtára is adtam. Kihangsúlyoztam, hogy a második félidőre magukra vannak utalva, nekik kell helyrehozniuk a dolgot. Életemben másodszor csináltam ilyet! Most először működött! Reményeim szerint, a következő tíz évben nem kell ilyen drasztikusan majd megnyilvánulnom.