Hat perc alatt fordított a Füzesgyarmat a nagyeredei stadionban

A hűséges szurkolók elismerése ezúttal is kijárt a gyarmatiaknak

Zsinórban hatodik bajnoki sikerét aratta vasárnap a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata, amely a bajnokság 8. fordulójában az NB I-es játékosokkal megspékelt DVSC II. otthonában nyert. Nem is akárhogyan, hiszen a nagyerdei Stadionban lejátszott mérkőzés szünetében még a hazaiak álltak jobban két góllal, innen sikerült fordítaniuk a sárrétieknek.

Jószerivel még a kettő-három éljen sem hangzott el, és már gólra is váltották az első lehetőségüket a házigazdák Damásdi révén, 0–1.

A gól után a gyarmatiak magukhoz ragadták az irányítást, különösen a jobb oldalon voltak aktívak Achim Sebastian felfutásaival. Egy ilyen után Popescu lekészítésénél Benkő-Bíró a kapuval szemben 10 méterről mellé rúgta. Félóra múltán Vincze Ákos sérülése törte meg a gyarmatiak lendületét, amit a házigazdák ki is használtak, igaz éppen a másik oldalról hozták össze az újabb gól. A középre passzolt labdát Fildan még nagy bravúrral beleütött, de a kipattanóra Bévárdi érkezett, aki pár méterről a léc alá helyezett, 0–2.

A második félidőre a bal szárnyát igyekezett erősíteni a vendégcsapat, hogy az addig egyoldalas támadójátékát „kiszélesítse”. Ennek hatására kezdettől visszavették az irányítást a sárrétiek és az 54–60. perc között az NB III-as történetük leglehengerlőbb időszakát nyújtották. Ebben az időszakban három szép találatot is elértek, megfordítva ezzel a találkozót.

A mérkőzés utolsó 10 percég kiegyenlített játék folyt, komoly helyzetek nélkül. A végjátékban már védték a számukra kedvező eredményt a látogatók, és mindezt sikerrel tették.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Debreceni VSC II.–Füzesgyarmati SK 2–3 (2–0)
Debrecen, Nagyerdei stadion 200 néző
Vezette: Molnár Réka (Punyi Gyula, Balla Levente).
Gólszerző: Damásdi (1.), Bévárdi (35.), ill. Márius (54.), Székely (57.), Fejes (59.).

Debrecen: Kosicky – Barna, Lakatos, Belényesi (Gyönyörű, 80.), Újvárosi – Bévárdi (Györgyi, 67.), Kusnyir, Kuti – Bouoli, Pintér, Damásdi (Sármány, 55.). Edző: Szatmári Csaba.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze (Raducu, 40.), Benkő-Bíró, Toca, Achim Á. (Fejes, 46.) – Székely, Máriusz, Villand, Pataki (Kis Sz., 83.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Horváth Béla, technikai vezető: – A semleges nézők számára nagyon élvezetes mérkőzést játszottunk. Sajnos egy ötperces rövidzárlatunk elég volt ahhoz, hogy a gyarmatiak megfordítsák az eredményt. A fiúk mindent megtettek, de most szerencsénk sem volt.

Boros Tibor: – A gyorsan bekapott gól után alapjaiban változott meg a mérkőzés forgatókönyve. Annak ellenére, hogy támadtunk, a hazaiak lezárhatták volna a meccset. A második félidőre a játékosok megkapták a szakmai instrukciókat is, de inkább az érzelmekre és az önbecsülésre próbáltam hatni a szünetben. Az ilyen pillanatokért érdemes a futballal foglalkozni.Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!