2021.04.14 03:03

Háromgólos győzelem San Marino ellen

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-s győzelmet aratott vasárnap San Marino vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat második fordulójában.

Az első percek tapogatódzó játéka után a magyar válogatott egyértelmű fölénybe került, a hazaiak innentől csak elvétve lépték át a félpályát. A magyarok jobbára meddő mezőnyfölénye szűk negyedóra alatt góllá érett, a csapatkapitány Szalai Ádám talált a kapuba büntetőből. Az előnyt hamar megnyugtatóvá tehette volna Sallai: szabadrúgását kézzel blokkolták a büntetőterületen, a 11-esét pedig a hazai kapus hárította a 20. percben. A szünetig hátralévő időben ugyan teljesen beszorult San Marino csapata, de a betömörülő védekezésén nem igazán talált rést a magyar csapat.

Marco Rossi szövetségi kapitány a szünetben kettős cserével frissítette együttesét, amelynek játéka kombinatívabbá, emiatt pedig egyúttal veszélyesebbé vált. Ekkor már akadt dolga a San Marinó-i kapusnak, de a befejezések többségébe továbbra is hiba csúszott. A meccset végleg eldöntő második gólt aztán Sallai szerezte fejesből. A hátralévő időben a fáradó házigazdákkal szemben egyre több helyzete volt a magyaroknak, de Benedettini többször bravúrral védett, egy ízben pedig egy védő tisztázott a gólvonalról. A végeredményt a magyarok harmadik 11-eséből Nikolics állította be.

A csoportban a lengyelekkel holtversenyben második helyen álló magyarok szerdán Andorra vendégei lesznek.

Európai vb-selejtezők, I csoport, 2. forduló

San Marino-Magyarország 0-3 (0-1)
Serravalle, zárt kapus
Vezette: Nicholas Walsh (skót)
Gólszerzők: Szalai Á. (13., 11-esből), Sallai (71.), Nikolics (88., 11-esből)
Sárga lap: Rossi (19.), Fabbri (20.), Lunadei (36.), Battistini (58.), illetve Cseri (30.), Botka (76.)

San Marino: Elia Benedettini – Manuel Battistini, Filippo Fabbri, Cristian Brolli, Dante Rossi, Mirko Palazzi – Lorenzo Lunadei (Kevin Zonzini, 53.), Enrico Golinucci, Marcello Mularoni – Nicola Nanni (Jose Hirsch, 80.), Filippo Berardi (Marco Bernardi, 80.)

Magyarország: Dibusz Dénes – Botka Endre, Willi Orbán, Szalai Attila – Nego Loic (Kalmár Zsolt, a szünetben), Gazdag Dániel (Kleinheisler László, 62.), Sigér Dávid, Cseri Tamás (Nikolics Nemanja, a szünetben), Varga Kevin (Varga Roland, 72.) – Sallai Roland, Szalai Ádám (Géresi Krisztián, 85.)

MTI