Közösségi oldalak

Sport

Harmadszor is legyőzte a Szent Benedek Akadémiát a BRSE

Nehezen indult be a gépezet, de azután egy könnyű és egy küzdelmesebb játék után magabiztosan 3:0-ra győzött vasárnap este a Swietelsky-Békéscsaba a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen a női röplabda Extraligában.

Miroszlava Paszkovát, Pintér Andreát és egy hónap után Dominika Strumilót is hadrendbe állíthatta a hazaiak szakvezetője, miután mindhárman felépültek a sérülésükből.

A csabaiak pazar, 7:0-s sorozatot mutattak be a mérkőzés elején, 1:3-ról fordítva. Ebben volt blokk (Bodnár Dorottya) és egy ász is (Margarita Stepanenko). Aki azt hitte, hogy innen sima lesz a hazaiak útja, tévedett, mert a lengyel Malgorzata Aleksandra Wojcik beindította a rakétát és pontos ütéseivel egy pontra felhozta együttesét. A viharsarki csapat percei következtek ezután, és egy 6:1-et követően Krisztian Mihailov kénytelen volt időt kérni. 18:14-nél már Tóth Gábor folyamodott ehhez a lehetőséghez, csapata ugyanúgy, ahogy az előző mérkőzéseken, nagyon hullámzóan játszott. Olyannyira, hogy a korábbi hatpontos előnyt majdnem sikerült eltékozolni, 20:19-nél jöhetett az újabb hazai időkérés. Tóth Gábor lányai nem nyugodtak meg, ellenben Wojcikék remekeltek és átvették a vezetést. Szettlabdához mégis a BRSE jutott, háromszor is, de a füredieknek is volt egy lehetőségük, végül Miroszlava Paszkova egy határozott ütéssel lezárta a hosszúra nyúlt játszmát.

A második felvonásban a csabaiak kihasználták a lélektani előnyt, kétszeri 5:0-s szériával alaposan megkönnyítették a helyzetüket és tulajdonképpen könnyedén húzták be ezt a játékot. Szettlabdához a remek játékkal visszatérő Dominika Strumilónak köszönhetően jutott a csapat, és Berkó Liliána rossz feladása után született meg a 25. csabai pont.

A harmadik játszma ugyanolyan hektikus volt, mint az első, az akadémisták lendültek bele előbb, de a BRSE gyorsan visszajött mínusz háromról. Szerényiék küzdöttek a szépítésért és uralták a játszmát, ezúttal a Csaba futott az eredmény után, 13:15-ös állásnál ki is osztott néhány tanácsot a hazai tréner. Meglódult a Szent Benedek, de a csabai lányok gyorsan lefaragták hárompontos hátrányukat, sőt Kump Alíz nyitásai után megléptek kettővel. A vendégek bolgár edzője rövid időn belül kétszer is magához rendelte tanítványait, ám felrázni már nem tudta őket, Pintér Andreáék egy remek zárással, Margarita Stepanenko blockoutjával megnyerték az összecsapást. A két gárda idén négyszer találkozott egymással, kétszer a bajnokságban, kétszer a Magyar Kupában, ebből háromszor a Békéscsaba győzött.

A három ponttal a második helyre lépett fel a BRSE, jövő szombaton a Vasas otthonában kellene megtartania a kétpontos előnyt a Kaposvár és a MÁV Előre előtt.

Tóth Gábor: – Örömteli, hogy a sérültek visszatértek, ami emelte a játékunk színvonalát, akkor is ha még nincsenek százszázalékos állapotban. Az első etapban megküzdöttünk a magunkra tett nyomással, onnantól lendületesen és helyenként jól röplabdáztunk.

Krisztian Mihailov: – Először is gratulálok a Békéscsabának! Ez egy jóval magasabb színvonalú meccs volt, mint a két héttel ezelőtti, igyekeztünk mindent megtenni ebben az új formációban, de még sokat kell dolgoznunk.