Harcművész szeminárium Temesváron

A harcművészek szakmai fejlődésében nagy szerepet foglalnak el a szemináriumok. Különböző irányzatok képviselői találkoznak és mutatják meg tudásukat és módszereket. Ilyen visszatérő alkalmat jelent az a hagyományos november végi oktatás, amelyet a temesvári Daisho harcművészeti klub szervez, és amire a klubbal jó kapcsolatot ápoló magyarországi, zömében Békés megyei harcművészek is ellátogatnak.

A klub elnöke Sensei Alic Bogdan igyekszik változatos programot biztosítani az érdeklődőknek. Miután a füzesgyarmati Sensei Gasparik Róbert III.DAN megtartotta a bemelegítést a majd száz résztvevőnek, elkezdődött a szakmai program. Mint mindig, a szakmai vezető most is Hanshi Robert Manole IX. DAN ju-jitsu nagymester, a Nippon Seibukan Akadémia romániai vezetője, az EJJU alelnöke volt, aki a rájellemző alapossággal és kreativitással a testőri munka, a késes önvédelem és a kényszerítő intézkedés technikai módszereinek alkalmazását oktatta.

Edzést tartott még Shihan Gregor László VIII.DAN (pusztakezes önvédelem), Shihan Pospischil Tamás VII. DAN (kyusho jitsu), Sensei Livius Bunda VII.DAN (WKF formagyakorlat). A temesvári szemináriumon román, magyar és szerb harcművészek vettek részt,a harcművész irányzatokat tekintve shotokan karate, taekwon-do, kick-box, ju-jitsu, goshinkai karate, kempo, brazil ju-jitsu irányzatokhoz tartoztak a harcművészek. A következő önvédelmi szeminárium december 16-én hétfőn lesz 17 órától Békéscsabán.

Gregor László

Close