Közösségi oldalak

Sport

Hamilton húzza az időt, a Mercedesnek van B-terve!

Lewis Hamilton. Fotó: POOL/Getty Images Hungary

Első pillantásra kényelmes helyzetben van a Formula–1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton. A brit klasszisnak látszólag semmi oka nem lenne az aggodalomra, hiszen évek óta ő a regnáló világbajnok, ráadásul beérte a német Michael Schumacher rekordját, azonban mégsem tud megegyezni csapatával, a Mercedesszel.

A nemrégiben lovaggá ütött Hamiltonnak ugyanis 2020 végén lejárt a szerződése, így papíron jelen pillanatban munkanélküli. A brit versenyző ugyanis nem tud megegyezni az istállójával, ugyanis sajtóhírek szerint

visszautasította csapata 40 millió eurós bérajánlatát 10 százalékos világbajnoki bónusszal.

Hamilton a magasabb fizetés mellett a motorsport.com szerint azt is szeretné,

  • ha a Mercedes ajándékozna neki egyet a legújabb, limitált kiadású AMG One autóból. A kétajtós coupéból 250 darabot gyártanak mindössze, a technológia az F1-es autókén alapul.
  • Emellett a hétszeres világbajnok azt is szeretné, ha a Mercedes-istálló az esetleges újabb világbajnoki győzelemért járó prémium 10 százalékát is neki adná.
  • A negyedik követelése pedig az, hogy nagyobb szerepet kapjon a Mercedes-istállóban, segítve a csapatot az elektromos technológiára való átállásban.

Toto Wolff csapatfőnök – aki nemrégiben 2023-ig hosszabbított a Mercedesszel – természetesen minden követ megmozgat, hogy sikerüljön megegyezni a hétszeres világbajnokkal, hiszen egyik félnek sem érdeke, hogy jövőre külön utakon folytassák.

A Mercedesnek azonban sajtóhírek szerint már van B-terve arra az esetre is, amennyiben Hamilton a végletekig kötné az ebet a karóhoz.

Ez esetben a remekül beugró 22 éves fiatal, George Russell válthatná őt, aki kiválóan helyettesítette egy futam alkalmával Hamiltont, amikor a brit elkapta a koronavírust.

RSS Sportklub hírek

YouTube csatorna

RSS Időjárás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Keleten oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!