Győzött a Füzesgyarmat az Eger ellen az NB III-ban (Videó)

Fotó: Erdős Norman

Egészen más felfogású csapat lépett pályára szombat délután mint az látható volt egy hete Jászberényben.
Gyors góllal kezdett a támadólag fellépő hazai csapat. A 6. percben a bal szélen előretörő Lukács Zsombor az ötös sarkáról lőtt a bal alsó sarokba, 1–0.

A folytatásban is dominálta a játékot a házigazda, ennek ékes bizonyítéka, hogy Székely Dávid előbb szabadrúgásból, majd egy szöglet utáni fejesből is a kapufára juttatta a labdát. A látogatók teljesen visszaálltak a saját térdelükre és kontrákra rendezkedtek be. A hazaiak pontrúgásokból, beadásokból próbáltak veszélyeztetni. Egy ilyen szituáció után a 35. percben Lukács Zsombort érdekes körülmények között tüntették el a védők. Miközben a gyarmatiak büntetőt reklamáltak, az előrevágott labdával Árvai iramodott meg, egyedül törhetett Fildanra, de amikor lőhetett volna, a visszafutó Raducu becsúszása megzavarta.


Szünet után az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, különösebb helyzet nélkül. Székely Dávid találata hozta meg a változást, aki Lukács mesteri lekészítésénél lefutotta a védőjét, és a büntetőpont tájékáról a kapuba helyezett, 2–0.

Ezután ismét jelentős fölénybe kerültek a hazaiak: lesgólt értek el, százszázalékos ziccert hibáztak és egri védők önfeláldozása is megakadályozta a különbség további növelését. A slusszpoén a végére maradt, amikor a sokadik szöglet után, ami egyben az utolsó pontrúgás is volt, a fellépő Raducu Sorin fejelt nagy erővel a léc alá, 3–0.

A közvetlen lefújás elé is maradt esemény: Popescu sarokkal lekészített labdáját Kinczel bombázta 10 méterről a kapufára, ahonnan kifelé pattant a labda. A végig többet támadó Füzesgyarmat a tavaszi idény legjobb teljesítményével ilyen arányban is megérdemelten nyert.

NB III Keleti csoport, 20. forduló

Füzesgyarmati SK–Eger SE 3–0 (1–0)
Füzesgyarmat, 200 néző.
Vezette: Leél-Őssy Ádám (Sinkovicz Dániel, Nyerges Zsolt).

Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Vincze Á., Raducu, Toca, Pataki (Kinczel, 89.) – Székely, Kis Sz. (Szász, 84.), Villand, Lukács (Styecz, 76.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.

Eger: Tajti – Debreczeni, Nagy P., Fekete V. (Benke, 57.), Lőrincz – Mikolka – Vajda (Gresó, 57.), Antal, Titkó, Farkas K. – Árvai (Révész, 86.). Szakmai igazgató: Vitányi László.
Gólszerző: Lukács Zs. (6.), Székely (54.), Raducu (90.).

Boros Tibor: – Az elvárásom az volt, hogy azonnal nyomás alá helyezzük az egrieket, és a félidő közepéig szerezzünk megnyugtató előnyt. Korán sikerült gólt elérnünk, de a helyzeteink ellenére nem jött a második találat, sőt egy kontra után meleg pillanatokat is átéltünk. A második félidőre az első néhány perctől eltekintve még nagyobb fölényt tudtunk kialakítani, ami az eredményben is megmutatkozott.

Vitányi László: – A mérkőzés azon szakaszában, amikor felzárkózhattunk volna sajnos rossz döntéseket hoztunk. A hazaiak ilyen arányban is megérdemelten nyertek, nagyon hiányoztak a szurkolóink, remélem a támogatásukkal hamar kijövünk a gödörből.

Close