Győzelmével az Előre ledolgozta hátrányát a listavezető Körösladánnyal szemben

A szarvasi kapus hatalmasakat hárított! Fotó: Babák Zoltán

A szarvasiak Amatőr Kupa-döntője miatt keddre maradt a 8. forduló záró mérkőzése, a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásában. A bronzéremért harcoló Körös-parti együttes a bajnoki címre pályázó Előre fiataljait látta vendégül. A két csapat nyolc góllal, változatos játékkal és izgalmas finissel szolgálta ki szépszámú publikumot.

A lila-fehérek hatékonyabb első félidei játékukkal tekintélyes előnyt szereztek, köszönhetően egy balszerencsés öngólnak, valamint Tóth Dániel kapu előtt határozottságának, aki két esetben is mattolta a szarvasiakat. A háromgólos előny és a játék képe a második félidőre nem sok jót sejtetett a Körös-parti gárda számára, akik azonban rácáfoltak a kétkedőkre. Furár Róbert eredményességének köszönhetően a második félidő elején sikerült szépíteniük. Változatos volt a játék, mindkét oldalon adódtak nagy lehetőségek.

A vendégek lezárhatták volna a meccset, de két esetben is a kapufát találták telibe, és emiatt kis híján bűnhődniük kellett. Az utolsó negyedórához érkezve ugyanis Furár Róbert gyors egymásután kétszer megvillant, és egalizált. A hazaiak öröme nem tarthatott sokáig, mert 2 minutával később büntetőből ismét vezetést szerzett a liláknak Tóth Dániel. A végjátékban mindent egylapra feltéve kitámadtak a hazaiak, a hosszabbításban egy szögletnél még a kapusuk is felment üdvözölni kollégáját, de ez lett a vesztük, mert egy kontrából Varga Tamás a félpályáról indulva egyedül vezethette be az üres kapuba a labdát, kialakítva a végeredményt.

Győzelmével az Előre ledolgozta hátrányát a listavezető Körösladánnyal szemben, a két gárda szombaton 17 órától a Kórház utcában vívja a bajnoki döntőnek beillő rangadóját. A szarvasiakat továbbra is 4 pont választja el a dobogón álló Kondorostól.

B.M.

Szarvasi FC–Békéscsaba 1912 Előre II. 3–5 (0–3)
Szarvas, 320 néző. Vezette: Mihálik Pál.
Gólszerző: Furár (53., 78., 82.), ill. Kukovecz (17. – öngól), Tóth D. (19., 30., 84. – 11-esből), Varga T. (92.).

Szarvas: Lévai – Kiri B., Kukovecz, Szikora, Polonszki – Magyar (Kriska) Furár, Zima (Viszkok), Medvegy – Klimaj (Farkas), Sztojka. Edző: Rétes Pál.

Békéscsaba: Czinanó – Kovács T., Dávid, Balog Zs., Borbély – Mácsai (Szabó Zs.), Pusztai (Varga T.), Nyéki – Máris (Zsilinszki), Ilyés (Fodor), Tóth D. Edző: Brlázs Gábor.

A Felsőház állása:

1. Körösladány 60 pont,
2. Békéscsaba 1912 Előre II. 60,
3. Kondoros 52,
4. Szarvas 48,
5. Nagyszénás 37,
6. Szeghalom 36.

Close