Győzelemmel tért vissza a bajnokságba a Füzesgyarmat

Kis Szabolcsnak (jobb szélen) kétszer is kijárt a társak elismerése. Fotó: Erdős Csaba

Győzelemmel tért vissza a bajnokságba a Füzesgyarmati SK NB III-as labdarúgócsapata, amely a kieső helyen tanyázó Sajóbábonyt verte feljavuló második félidei teljesítményével. Sikerével a sárréti együttes 4. helyre lépett előre a tabellán, miközben két mérkőzéssel kevesebbet játszott a legtöbb közvetlen riválisánál.

A 12. percben szerzett vezetést a hazai együttes, miután Árvai csapott le az egyik bizonytalankodó védő hibájára, aki ellökte őt a tizenhatoson belül. A nyilvánvaló büntetőt Kis Szabolcs értékesítette, 1–0.

A folytatásban az aktív jobb szárnya révén uralta a játékot a Füzesgyarmat, de sokat hibázott, ezzel magára hozva ellenfelét, amely két ígéretes lehetőséget is kialakított.

A házigazda szünet után gyorsan megszerezte a második találatát. A 46. percben röviden szabadított fel a vendégcsapat, Ramos csapott rá a labdára a kezdőkörben, kiugratta a jobb oldalon Árvait, aki pontosan tálalt Popescu elé, a center pedig fejjel értékesítette a labdát, 2–0.

A megnyugtató vezetés birtokában tudatosan visszahúzódó gyarmatiak kontrajátékra álltak át. Ennek hozománya lett a harmadik találat a 60. percben, amikor Szabó Richárd tisztázott egy beadást és szöktette vele a félpályáról startoló Balogh Gusztávot. A szélső védőjét kicselezve tört középre, majd Popescu elé tette a labdát, akinek a 16-oson belülről leadott lövését bravúrral védte a kapus, de a kipattanót Kis Szabolcs 3 m-ről bekotorta, 3–0.

A végjátékra is maradt egy szépségdíjas találat. A 88. percben az ellenfél szögletéből megiramodva, Balogh Gusztáv vezette végig a pályán a labdát, majd az elfekvő kapus mellett önzetlenül a debütáló, 17 éves Bereczki Bencével rúgatott gólt, 4–0.

Az első félidőben még döcögött a hazaiak csapatjátéka, de szünet után részben a szerkezetváltásnak, részben a fáradó ellenfélnek köszönhetően, markáns különbség alakult ki a hazaiak javára, ami eredményességben is megmutatkozott.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Sajóbábonyi VSE 4–0 (1–0)
Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött
Vezette: Dobai János (Dobos Dávid, Dobó Sándor).
Gólszerző: Kis Sz. (12. – 11-esből, 60.), Popescu (46.), Bereczki (88.).
Jó: Patócs, ill. Árvai (a mezőny legjobbja), Raducu, Achim Á., Kis Sz., Balogh G.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Tóth O. (Márkus, 83.), Raducu, Szabó R., Achim Á. – Árvai (Bereczki, 83.), Kis Sz. (Shadi, 76.), Ramos (Molnár Sz., 76.), Vajda (Balogh G., 59.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Sajóbábony: Bánhegyi – Pataki, Tóth I., Boda (Dáné, 63.), Balogh D. – Borai (Palkó, 86.), Lakatos, Molnár M., Patócs – Faggyas, Sebők. Megbízott edző: Dávid Zoltán.

Boros Tibor: – Az előzmények ismeretében tisztában voltam vele, hogy nem lehet folyamatos a csapatjátékunk, ezért csak egy kibrusztolt, minimális győzelmet vártam a csapattól. Az első félidő igazolta a várakozásaimat, kellemes meglepetés volt, hogy szünet után minőségben előre tudtunk lépni a fáradni látszó ellenféllel szemben, ez a teljesítmény eredményezte a magabiztos, de reális győzelmünket.

Dávid Zoltán: – Mindkét félidőben elkerülhető gólokat kaptunk, de azt nem lehet elvitatni, hogy a hazaiak jobb képességű játékosokkal rendelkeznek és jobban is játszottak nálunk, így megérdemelt a győzelmük.

Copyright © 2015-2021 KELETEN.HU – Impresszum