Győzelem a Soroksár ellen

A Békéscsaba egyetlen találatát Gréczi Márton Péter szerezte. Fotó: Milyó Pál

Talán az éhező etióp gyermekeknek nem hiányzik annyira egy falat kenyér, mint a Békéscsaba 1912 Előre együttesének az a három bajnoki pont, amit vasárnap délután a Soroksárral szemben harcolt ki a Kórház utcában. A lilák az ellenféllel és a gólínséggel egyaránt nagyot küzdöttek, Gréczi találatával azonban mindkét csatát megnyerték, ezzel átmenetileg levegőhöz jutottak a kiesés elleni külön versenyben.

A békéscsabaiaknál visszakerült a kezdőcsapatba a sérülésből felépült rutinos középpályás, Király Patrik. Enyhe hazai mezőnyfölényt hozott a találkozó első negyedórája, amit Pölöskei életveszélyes fejese zárt le, a labda centikkel szállt csak a kapu mellé. A folytatásban aktívabbak lettek a lilák és Pantovics révén több esetben is okoztak galibát a támadó harmadban. A gól sem váratott sokáig egy szemfüles megoldás révén. A 35. percben Hursán bal oldali beadását az ötösön egyedül felejtett Gréczi Márton Péter helyezte a kapuba, 1–0.

Nem sokkal a szünet előtt Gárdos előtt akadt esély az egyenlítésre, de körülményesnek bizonyult, Farkas pedig „felszedve az ütőjét” szögletre mentett előle.


A térfélcserét követően valamivel aktívabbak lettek a látogatók. Helyzeteket így sem tudtak kidolgozni, ellenben több ígéretes lövéssel veszélyeztettek, ám ezek a kísérletek rendre Ribánszki kezében haltak el. A csabaiak óvták a számukra kedvező eredményt, ugyanakkor egy-egy ellencsapást is igyekeztek mérni a lényegesen többet kezdeményező ellenfelükre. Gréczi például megduplázhatta volna góljai számát, ha kecsegtető helyzetben át tudja venni Pantovics átadását. A soroksáriak a cserékkel sem tudtak „életet lehelni” a támadójátékukba, hazai részről viszont Hursánnak volt két pontos lökete, ami megdolgoztatta Varga kapust, de újabb gól már nem született. A nehéz sorsú csapatok találkozóján az Előre rendkívül fontos három pontot gyűjtött be, nem is feltétlenül érdemtelenül.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–Soroksár SC 1–0 (1–0)
Békéscsaba, 518 néző
Vezette: Radványi Ádám (Máyer Gábor, Szvetnyik Bence).
Gólszerző: Gréczi (35.).
Sárga lap: Misic a 32., Hursán a 45., Pászka a 45., Pantovics a 85., Tóth D. a 93. percben.

Békéscsaba: Ribánszki – Szalai, Farkas M., Nagy S., Mészáros – Gréczi, Hursán, Király (Tóth D., 55.), Bidzilya (Váradi, 82.) – Pantovics, Kovács Á. (Babinyecz, 71.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Soroksár: Varga Á. – Gárdos, Takács Zs., Gyömbér, Pászka – Orosz M. (Pál, 65.) – Lőrinczy, Misic (Pócsik, 78.) – Csernik, Pölöskey (Farkas B., 46.), Korozmán K. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Schindler Szabolcs: – Nehéz mérkőzést játszottunk egy erős Soroksár ellen. Az első félidőben megleptük ellenfelünket, a másodikban a Soroksár volt aktívabb. Dicséretet érdemel minden játékosunk, hiszen remekül védekeztek. Ha csak egy góllal nyerünk, akkor is elégedett vagyok a mai állapotunkban.

Lipcsei Péter: – Egyetlen hiba elég volt a vereségünkhöz, ami mostanában minden mérkőzésünkön így történik, csak mindig más hibázik. A második játékrész a miénk volt, a Békéscsaba nem futballozott igazán jól, de végül is eredményes volt.