Győzelem a kétszer elhalasztott mérkőzés pótlásán

Luis Ramos (b) Raducu Sorin illetve Szabó Richard (j) Fotó: Erdős Csaba

Szerdán a 10. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolta az NB III-as füzesgyarmati labdarúgócsapat. A sárréti együttes hazai környezetben fogadta, és az utolsó félóra eredményes játékával, győzte le a bennmaradásért küzdő Putnokot, a 3 ponttal pedig ismét felkapaszkodott a képzeletbeli dobogóra.

Támadólag lépett fel a gyarmati együttes, ha pontosabbak az utolsó passzok és megoldások hamar megnyugtató vezetést szerezhetett volna. A becsúszó hibák miatt a 20. percig kellett várni a hazai vezetésre, amikor is Luis Ramos érkezett menetrendszerűen egy jobbról középre lőtt szögletre, és 7 méteres felhőfejessel bevette a Putnok kapuját, 1–0.


A kettős csere ellenére is döcögősen indult a második játékrész hazai oldalról szemlélve. A borsodiak felbátorodtak, és a 60. percben Sramkó Roland révén egalizálták az eredményt. A szélső a bal összekötő helyéről, 8 méterről kissé kisodródott helyről lőtt Fildan kapus hasa alatt a hálóba, 1–1.

A gólt követően ébresztőt fújtak a sárrétiek. A 71. percben Ramos ívelte a labdát a 16-os elé Balogh Gusztávhoz, aki szép mozdulattal vette át azt, majd fordulásból kilőtte a jobb alsó sarkot, 2–1.

A mindent lezáró gyarmati-találat is csereember nevéhez fűződött. A 80. percben Balog hGusztáv vezette fel a labdát a bal szélen, a 16-os vonalánál Popescuhoz játszott, aki kényszerítő helyett becsapta a védőjét, majd a hosszú sarok felé ívelt, ahol az ott tanyázó Cigan Cristian értékesítette a gólpasszt, 3–1.

A sárréti együttes mérkőzésének forgatókönyve, hasonlóan alakult, mint a vasárnapi Sajóbábony elleni, ahol a frissen beszálló játékosok lendítették át a csapatot a nehézségeken. A második félidő második fele alapján magabiztos gyarmati siker született.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Putnok FC 3–1 (1–0)
Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött
Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Bereczki Bence, Molnár Alex).
Gólszerző: Ramos (20.), Balogh G. (71.), Cigan (80.), ill. Sramkó (60.).
Jó: Achim Á., Ramos, Popescu, Balogh G., Raducu, ill. Magyar, Ádám.

Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Tóth O. (Molnár Sz., 92.), Raducu, Szabó R. – Achim Á. (Mazán, 90.), Ramos – Árvai (Cigan, 76.), Kis Sz. (Shadi, 46.), Vajda (Balogh G., 46.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Putnok: Pápai – Gubacsi, Horváth Cs., Magyar, Kréti (Takács, 60.) – Budaházi I., Magyar, Ádám, Madarász (Kismarton, 85.), Sramkó (Galambosi, 85.) – Pataki. Vezetőedző: Fehér Balázs.

Boros Tibor: – Hatvan percen át kis túlzással kiegyenlített volt a játék, a mezőnyben kimondottan jól játszott a Putnok. Szerencsére a meccs végére ismét sikerült markánsan az ellenfelünk fölé nőni, így maga az eredmény a realitást fedi. A meccs előtt úgy kalkuláltunk, hogy már a döntetlen is elég a dobogóra lépéshez, mert kihagytuk a számításból, hogy más is pótol hét közben, szerencsére függetleníteni tudtuk maguknak a megnövekedő elvárástól.

Fehér Balázs: – A mezőnymunkával nem volt probléma, de a támadójátékunk akadozott, emiatt helyzeteket nem sikerült kialakítanunk. Ha egy kicsit többet teszünk a meccsbe, akkor többet is kihozhattunk volna belőle.