Győzelem a Budaörs ellen a kórház utcában

A két egyforma pontszámmal rendelkező csapat vasárnap délutáni rangadóján, az ötödik percben Máris ugrott ki a védők közül, tizennégy méteres lövése után centikkel suhant el a játékszer a jobb kapufa mellett. Az első negyedórában többet veszélyeztetett a hazai együttes, de sok hibával játszott mindkét csapat. A 37. percben Szabó Levente tört be a csabai tizenhatoson belülre, de rosszul passzolt. Egy perccel később Kékesi kapott sárga lapot talpalásért. A 44. percben Máris elfutott, átadása után Pantovic lövése egy védőről szögletre pattant.


Fordulás után a 47. percben Marques-Airosa lövését védte bravúrral Ribánszki. A másik oldalon a csereként beállt Tóth Dániel elől mentettek nehezen a védők. A félidő közepén Gréczi megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek, majd három perccel később Ribánszki nagy bravúrral védte a csereként beállt rutinos Kulcsár Tamás szabadrúgása után Molnár Tibor lövését. A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, a csabaiak jól védekeztek és ha lehetőségük adódott gyors kontrákat vezettek. A hosszabbításban egy budaörsi akció végén Szalai a gólvonalról mentett.

Merkantil Bank Liga, NB II, 15. forduló

Békéscsaba 1912 Előre–Budaörsi SC 1–0 (0–0)
Békéscsaba, 650 néző
Vezette: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Márkus Péter).
Gólszerző: Gréczi (64.).

Békéscsaba: Ribánszki – Szalai, Farkas M., Babinyecz, Mészáros – Máris (Váradi, 77.), Hursán (Tóth D., 46.), Nagy S., Bidzilya (Gréczi, 63.) – Pantovics, Kovács Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Budaörs: Szabó B. – Menyhárt, Fényes, Kékesi, Bakos (Molnár T., 46.) – Molnár Cs. – Stieber A., Horváth E. (Kulcsár, 66.), Marques-Airosa – Szabó L., Gyurácz (Mocsi, 56.). Szakmai igazgató: Bognár György

Close