Gólgazdag mérkőzésen kapott egy pofont a Békéscsaba 1912 Előre

Rosszul kezdődött a találkozó a Békéscsaba számára, hiszen a 3. percben egy jobbról érkező beadást Hornyák Marcell fejelt a kapuba, 1-0.

A 10. percben egy nyíregyházi szöglet után tisztáztak a vendégek, majd Pekár lőtt mellé. A 14. perc végéig kellett várni az első békéscsabai lehetőségre, amikor Király lőtt mellé 25 méterről. Pár perccel később Gránicz próbálkozott egy lövéssel, amire a 21. percben érkezett a válasz. Pekár László szöglete után Fodor Ferenc fejelt a kapuba, 2-0.

A 23. percben Pekár 33 méteres szabadrúgását fogta Ribánszki. A 25. és 26. percben újra gyorsan módosult az eredmény, előbb Gyurján Bence remekül ment el a bal oldalon, beadása után Hornyák Marcell kapásból lőtt a kapuba, 3-0.

Majd egy perccel később Gránicz bal oldalról szépen csavart a hosszú felső sarokba, 3-1.

Az első félóra végén érkezett az első sárga cédula, Szalai kapta. A 32. percben Bakos eresztett el egy löketet, a labda centikkel kerülte el a csabai kaput. A 36. percben sikerült tovább zárkóznunk, középen Szatmári kapásból 22 méterről hatalmas gólt lőtt, 3-2.

{loadposition position-11}

A félidő hajráját megpróbálták a hazaiak megnyomni, a 40. percben Kártik indította Pekárt, aki éles szögből alig lőtt fölé. A második játékrész eleje mezőnyjátékot hozott, az 55. percben azonban tovább növelte előnyét a hazai csapat. Kártik-Gyurján összjáték után, utóbbi tette be a labdát, Pekár László pedig a kapuba lőtt, 4-2.

Az 59. percben Urbint vágták fel a tizenhatoson belül, a játékvezető először tovább intett, majd az asszisztens jelzésére tizenegyest adott. A büntetőt a sértett értékesítette, 4-3.

A 62. percben újabb tizenegyes, de ezúttal a másik oldalon. Pekár értékesítette a büntetőt, 5-3.

A 72. percben érkezett újabb hazai találat viszont gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Dragoner Filip csavarta a labdát, ami a kapufáról kipattant, de Pekár László besodorta, 6-3.

A 76. percben ismét a nagy kedvvel játszó Pekár próbálkozott, de Ribánszki hárított. A 86. percben szintén kapusunk volt a főszereplő, amikor Ötvös lövését hárította. A továbbiakban már nem változott az eredmény.

Merkantil Bank Liga NB II, 11. forduló

Nyíregyházi Spartacus FC–Békéscsaba 1912 Előre 6–3 (3–2)
Nyíregyháza, 910 néző
Vezette: Németh Ádám (Szécsényi István, Becséri Gergely).
Gólszerző: Hornyák (3., 25.), Fodor F. (20.), Pekár (55., 63. – 11-esből, 71.), ill. Gránicz (26.), Szatmári (32.), Urbin (60. – 11-esből).
Sárga lap: Hursán (27. perc), Szalai D. (29. perc), Fadgyas (36. perc), Nagy (61. perc).

Nyíregyháza: Pejovics – Kulcsár, Fodor F., Farkas M., Nagy J. – Kártik, Fadgyas – Gyurján B., Bakos Sz., Pekár – Hornyák. Csere: Nagy M., Polényi, Ötvös, Rubus, Starosta, Forró, Dragóner. Vezetőedző: Lengyel Roland.

Békéscsaba: Ribánszki – Szalai, Nagy S., Mészáros, Zahorán – Király, Mezei (Lustyik, 68.) – Hursán, Gránicz, Szatmári – Urbin. Csere: Uram, Lustyik, Máris, Ilyés, Sinanovics. Asszisztens edző:  Makra Zsolt

Makra Zsolt: – Borzasztóan rosszul kezdtük a mérkőzést és húsz perc alatt összeszedtük a háromgólos hátrányt. Az ellenfél gyakorlatilag az összes hibánkat kihasználta, de ettől függetlenül dicséretére válik a srácoknak, hogy az első játékrész végére vissza tudtunk jönni a meccsbe. Ekkor még joggal reméltük, hogy a második félidőben akár meg tudjuk fordítani, de a hibák sorozata az folytatódott. Sajnos ez megpecsételte a mérkőzés végkimenetelét és nem tudtunk újra közelebb kerülni vendéglátóinkhoz. Azt kell mondanom, hogy megérdemelten nyert a Nyíregyháza, de azt gondolom az eddigi tíz mérkőzésen nem követtünk el annyi hibát, mint most ezen. Azon leszünk, hogy hétvégére javítsuk ezeket, hogy a Kaposvár ellen be tudjuk gyűjteni a három pontot.
https://www.youtube.com/watch?v=dvi3d_YGQCA