Közösségi oldalak

Sport

Fordított a Füzesgyarmat a Békéscsaba ellen

Itt még a decemberi bajnokin csatáznak a felek. Fotó: Daru Andrea

Egymással tesztelt szombat délelőtt Füzesgyarmaton a két megyei NB III-as labdarúgócsapat. Eltérő félidőket láthatott a publikum, az elsőben a csabai együttes, szünet után pedig a házigazdák voltak pontosabbak, az eredménynél azonban most még fontosabb szerepet játszott a hibák feltárása, amire a 90 perc tökéletesen megfelelt.

A vendégek gyorsan vezetést szereztek Mágocsi révén, aki egy beadást csúsztatott 4 méterről a kapuba. A folytatásban kiegyenlített mezőnyjáték folyt, igaz az Előrének két ígéretes lehetősége is akadt, de a támadói nem boldogultak Ferenczi kapussal.

A második félidőre valamennyi cseréjüket bevetették a lilák, köztük az UTE U19-es alakulatából frissen igazolt 18 éves medgyesi származású védőt, Korógyi Szabolcsot. Kezdeményezőbbé vált a hazaiak játéka, ekkor már inkább ők irányítottak. Oltean előbb a kapuvasra rúgta a Hussein buktatásáért megítélt büntetőt, majd rövidesen korrigálta hibáját, amikor egy megcsúsztatott szögletet továbbított a kapuba, igaz elsőre ezúttal is a kapuvasat találta el.

Jó iramban zajlott a meccs, a csapatok próbáltak építkezni, ugyanakkor a hibák is előjöttek a terhelés csúcsán. A végén egy újabb rögzített szituációt követően szerezte meg a győztes találatot a Gyarmat. A szélről elvégzett szabadrúgást a hosszúról Lippai fejelte meg, a kapusról kipattanó labdára pedig Popescu csapott le közelről.

NB III-as felkészőlő labdarúgó-mérkőzés

Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II 2–1 (0–1)
Füzesgyarmat, 50 néző. Vezette: Mazán.
Gólszerző: Oltean (65.), Popescu (86.), ill. Mágocsi (12.).

Füzesgyarmat: Ferenczi – Nagy N., Raducu, Lippai, Márkus (Borbély, 46.) – Bukor (Varga J., 88.), Oltean, Kökény, Pohl (Hussein, 20.) – Achim S., Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Békéscsaba II: Tóth A. – Szabó Zs., Babinyecz, Czvalinga (Sipaki, 46.), Mikló (Korógyi, 46.) – Styecz, Balog Zs. (Zelik, 46.), Bónus, Varga T. – Mágocsi (Kasik, 46.), Oláh. Vezetőedző: Brlázs István Gábor.

Szabados Tamás: – Az első félidőben a Csaba élesebb volt, a szünetben azonban sikerült felrázni a fiúkat, és megérdemelten fordítottunk. Az eredménynél fontosabb volt, hogy kidomborodtak azok a hibák, amiket javítanunk kell még a bajnokságig hátralévő időben. Összességében elégedett voltam a látottakkal.

Brlázs István Gábor: – Jó mérkőzést játszottunk. Az elsőben jól fociztunk, a másodikban pontatlanabbá vált a játékunk, sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, így kevesebb támadást tudtunk vezetni. A meccs elérte célját, rávilágított arra, hogy a rögzített szituációknál kell javulnunk.