Felkészülési mérkőzésen maradt alul a Békéscsaba Csákváron

Vasárnap délután a Csákvár otthonában tartotta meg a jövő heti bajnoki nyitány főpróbáját a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. A lilák a mezőnyben egyenrangú partnerei voltak ugyan a házigazdáknak, de a védelmük szellősebb volt mint a vendéglátóké, amit a támadószekció nem tudott kompenzálni.


A csabai védelem megingását már a 4. percben gólra váltotta a hazai együttes, miután Baracskai jobb oldali beadását Sejben az ötös sarkáról juttatta kapuba, a labda Nagy Sándort is érintve jutott át a gólvonalon, 1–0.

A folytatásra leküzdötték az álmos kezdést a vendégek, előbb a játékot, majd az eredményt is sikerült egalizálniuk. A 19. percben Lukács Raymond szöktette Nikola Pantovicsot a bal szélen, a támadó a tizenhatos vonala előtt pontos keresztlabdát tálalt a túloldalon érkező Szalai elé, aki 16 méterről kilőtte a jobb sarkot, 1–1.

Schindler Szabolcs már a 32. percben kényszerű cserére szorult, a sérülést szenvedő Lukács helyére Oláh László állt be. Röviddel később a csákváriak ismét a jobb szélről indították az újabb gólt hozó támadásukat. A 36. percben Madarász az alapvonalról pontosan lőtte vissza a labdát, Daru Bence pedig 8 méterről a kapu közepébe bombázott, 2–1.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés

Aqvital FC Csákvár–Békéscsaba 1912 Előre 2–1 (2–1)
Csákvár, 200 néző. Vezette: Szűcs László.
Gólszerző: Sejben (4.), Daru (36.), ill. Szalai (19.).

Csákvár: Markek – Posztobányi (Papp. 60.), Vukaszovics, Albert I., Koch (Nándori, 60.) – Mészáros D. (Mim, 60.), Madarász – Baracskai (László, 60.), Kocsis, Sejben – Daru (Ganbayar, 60.). Vezetőedző: Visinka Ede.

Békéscsaba: Uram – Szalai D., Nagy S. (Fazekas, 72.), Bora, Mészáros M. (Máris, 72.) – Király, Kovács Á. (Hodonicki, 46.), Babinyecz (Szabó P., 46.) – Pantovics, Paudits, Lukács R. (Oláh L., 32.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

A mérkőzés felvétele:

Close