Közösségi oldalak

Sport

Feljavuló játékot mutatott a Békéscsaba a második félidőben

Fotó: Molnár Balázs

Közönség-szórakoztató mérkőzésen osztozott meg a pontokon a BKV Előre és a Békéscsaba 1912 Előre csapata, az NB III-as labdarúgó-bajnokság 16. fordulójából szombatra előrehozott mérkőzésen. A lila-fehérek hátránnyal zárták az első félidőt, de feljavuló játékkal fordítottak szünet után, végül mégis be kellett érniük a döntetlennel.

Az első félidő java része a vendégek elképzelései szerint alakult. Már a 13. percben megszerezték a vezetést Tóth Dárius szöglet utáni csúsztatásával, de a folytatásban is gördülékenyebben játszott a közlekedési csapat.

A szünet után harapósabb hazai csapat futott ki a játéktérre, sokkal aktívabb lett a támadójátéka, igaz a vendégek sem hátráltak a kapujuk elé, így aztán szurkolói szemmel igazán élvezetes mérkőzés kerekedett ki a párharcból. A 60. percben a bal oldalról indult az egyenlítő gólt eredményező csabai támadás, melynek végén Sipos 13 méterről belsőzött laposan a bal sarokba. Szinte a középkezdés után a vezetést jelentó gólt is összehozták a házigazdák. Oláh a bal szélen megverte a védőjét, az alapvonal közeléből, kisodródva lőtt a rövid sarokba. A fővárosiak válasza sem váratott sokat magára, a frissen beállt Mágocsi szabálytalankodott büntetőt érően, amit Gyurkó használt ki. A hátralévő időben mindkét csapat a győzelemre játszott, ennek megfelelően sok helyzet adódott, illetve maradt ki mindkét oldalon, így a döntetlen reális eredménynek tekinthető.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II–BKV Előre 2–2 (0–1)
Békéscsaba, 125 néző
Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Bereczki Bence, Vilmányi Simon).
Gólszerző: Sipos (60.), Oláh Á. (61.), ill. Tóth D. (13.), Gyurkó (68. – 11-esből).

Békéscsaba II: Tóth A. – Trescsula, Szabó Cs., Izing, Bacsa – Marik (Mágocsi, 67.), Balla, Sipos, Bónus – Ilyés, Oláh Á. Vezetőedző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor.

BKV Előre: Horváth G. – Körösi (Zoboki, 62.), Szabó N., Forgács, Kubó – Benke (Egressy, 64.), Csanálosi, Szabó Á., Tóth D. – Gyurkó, Tóth Sz. Vezetőedző: Albert Flórián.

Nagy Sándor: – Az első félidőben elkerülhető pontrúgásból kaptunk gólt, utána megvoltak a helyzetek, de akkor még kicsit monoton volt a játékunk. Szünet után viszont már tetszetősen futballoztunk, a hozzáállással és a minőséggel is elégedett voltam. Miután fordítottunk, le is zárhattuk volna a meccset, ehelyett egy buta tizenegyesből egalizált az ellenfél, utána már reális volt a döntetlen.