Ezúttal az MTK-t győzte le a BRSE

Tartja nagyszerű formáját a BRSE csapata, ezúttal az MTK együttese ellen diadalmaskodott, s ezzel zsinórban a kilencedik sikerénél jár.

Csaknem decemberig kellett várni a Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE hazai bemutatkozására, melyre végül az Akadémia sportkomplexumában került sor, hiszen a Békéscsabai Városi Sportcsarnokot még nem tudták birtokba venni a csapatok.

A felek a 2020/2021-es szezonban október 10-én találkoztak először a fővárosiak otthonában, ahol vendéggyőzelem született. Az MTK Budapest legutóbb a sereghajtó DVTK ellen aratott 3:1-es győzelmet, míg a Tóth Gábor együttese szerdán zsinórban a nyolcadik alkalommal diadalmaskodott idegenben.

Az első játékrész közepéig szívóson tartotta magát a vendégcsapat, sőt több alkalommal is MTK előnyt mutatott az eredményjelző. 13:13 után parádés Glemboczki nyitássorozattal 7 pontos előnyre tett szert, majd Marta Drpa zseniális megmozdulásainak is köszönhetően lezárta a szettet.


A második etapban villámrajtot vett a BRSE, 7:3 után időkéréssel próbálkozott Leiszt Máté, de különbség ezt követően sem csökkent. Magabiztosan, helyenként szép megoldásokat bemutatva haladt a csapat a játszmagyőzelem felé, hitehagyottá váltak a fővárosiak, így nem volt kérdéses a játékrész sorsa.

A harmadik szett MTK pontokkal indult, de hamar egalizált a BRSE. Molcsányi Ritáék megküzdöttek minden pontért. Majd jött a ritmusváltás, kidomborodott ismét a két csapat közötti különbség és a BRSE magabiztosan győzedelmeskedett.

Extraliga 9. forduló

Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE – MTK Budapest 3:0 (15, 13, 18)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött
Vezette: Jámbor T., Csizmarik J.

BRSE: Kosekova 1, Glemboczki 10, Vander Weide 12, Drpa 14, Grudina 7, Pekárik 4. Csere: Molcsányi (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor

MTK: Szerencsés-Miklai 4 , Papp O. 10, Vezsenyi 9, Godó 5, Kilyénfalvi 4, Durst. Csere: Szalai (liberó), Lesi, Berkó, Dani, Császár 2. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Tóth Gábor: – Igyekeztem megtisztelni az előző csapatomat azzal, hogy a lehető legalaposabban felkészültünk belőlük. Lendületes játékkal magabiztos győzelmet arattunk.

Leiszt Máté: – Gratulálok a Békéscsabának! Van hiányérzetem a mai mérkőzés után. Nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, amit az elmúlt hetekben. Sokszor fegyelmezetlenek voltunk azokban a taktikai dolgokban, amiket megbeszéltünk, így a Békéscsaba könnyed győzelmet tudott aratni felettünk.