Értékes döntetlen a listavezető otthonában

Zsinórban a harmadik tavaszi döntetlenjét érte el a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgócsapata, amely az NB II-es bajnokság 24. fordulójában a listavezető MTK Budapest otthonából tért haza ponttal. A lila-fehérek mindvégig nagyon szervezett játékot nyújtottak az Új Hidegkuti Nándor stadionban, és teljesen rászolgáltak erre a sikerre.

36. perc: Nikola Pantovics kapott egy hosszú átadást a 16-os bal oldali csücskénél. Katona díszkíséretében vezethette a labdát az ötösön belülre, ahonnan éles szögből lőtt a kapu hosszú sarkába, 0–1.

47. perc: Katona ívelését a pálya bal oldalán Schön csúsztatta tovább a tizenhatos előterébe Prosser Dániel elé, akiről lemaradt Szalai, így a támadó a balösszekötő helyéről, 14 méterről tulajdonképpen zavartalanul helyezett a hosszú sarokba, 1–1.

Merkantil Bank Liga NB II, 24. forduló

MTK Budapest–Békéscsaba 1912 Előre 1–1 (0–1)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor stadion, 1706 néző
Vezette: Oláh Gábor (Máyer Gábor, Sinkovicz Dániel).
Gólszerző: Prosser (47.), ill. Pantovics (36.).
Sárga lap: Szalai a 17., Baki a 22., Váradi a 61., Cseke a 65., Pintér a 67., Gréczi a 88., Bognár a 90. percben.

MTK: Somodi – Katona M., Pintér Á. (Kata, 79.), Baki, Deutsch – Cseke – Bognár I., Mezei – Prosser, Lencse (Gera, 88.), Schön. Vezetőedző: Michael Boris.

Békéscsaba: Ribánszki – Szalai, Farkas M., Nagy S. (Polényi, 57.), Mészáros (Babinyecz, 79.) – Király – Kovács Á., Váradi (Gréczi, 72.), Pantovics – Lukács. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Schindler Szabolcs: – Nehéz mérkőzés volt, de nagyon szervezetten és tudatosan játszottunk. Ha kicsit koncentráltabbak vagyunk, a kontrákból akár több gólt is szerezhettünk volna, de így sem vagyok elégedetlen. Köszönjük, hogy ilyen sok szurkoló biztatott bennünket a helyszínen.

Close