Közösségi oldalak

Sport

Elveszítette a pályaelőnyét a BRSE

Fotó: Milyó Pál

Elveszítette a pályaelőnyét a Swietelsky-Békéscsabai RSE csapata a női Extraliga elődöntőjében, miután a három győzelemig tartó párharc első mérkőzésén hazai pályán szenvedett vereséget a Kaposvártól. A két gárda az elmúlt héten a Magyar Kupa elődöntőjét is egymással vívta, akkor a csabaiak szett vesztés nélkül vették az akadályt, most a somogyiaknak összejött a visszavágás.

Az Extraliga elődöntőjének első mérkőzését rendezték vasárnap este a Békéscsabai Röplabda Akadémia sportcsarnokában, ahol a hazaiak az 1.MCM-Diamant Kaposvár együttesét fogadták. A felek legutóbb a Magyar Kupa elődöntőjében találkoztak, ahol BRSE 3:0 arányba diadalmaskodott.

Hosszú labdamenetet követően csabai ponttal vette kezdetét az első játszma. Ezt követő magához ragadta a kezdeményezést a Kaposvár. 8:14-nél Tóth Gábor már másodszor hívta magához tanítványait. Érkezett a pályára hazai részről Cicic, Zhidkova és Konstantinou, mely nyomán elkezdett zárkózni a BRSE, de mindez csak az eredmény kozmetikázására volt elég, a szettet a vendégek nyerték.

Ritmust váltott a BRSE a második etap elején, de a somogyiak szorosan tapadtak, ádáz küzdelem folyt a pályán minden pontért. A szett közepén ismét átvették a vezetést a vendégek. Cserék és az időkérések ellenére sem változott a játék képe, így a somogyiak magabiztosan nyerték ezt a szettet is.

Nagy csatát hozott a harmadik etap eleje, ahol nem alakult ki mérvadó különbség a felek között. A játék második felében átvette a vezetést a Kaposvár, melyet nemcsak megtartott, hanem növelt is.
Megérdemelten nyertek a vendégek, így előnyt szereztek a 3 nyert mérkőzésig tartó párharcban. Folytatás szerdán Kaposváron.

Extraligás női röplabda-mérkőzés, elődöntő, 1. találkozó

Swietelsky-Békéscsabai RSE–1.MCM-Diamant Kaposvár 0:3 (–18, –18, –15)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött
Vezette: Ujházi Mónika, Jámbor Tamás.

Békéscsaba: Kosekova, VANDER WEIDE 14, Pekárik 8, Drpa 4, Glemboczki 3, Grudina 8. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Zsidkova 5, Konsztantinu 6. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Kaposvár: BODOVICS 4, HELICS 17, Klisura 10, Király-Tálas 4, Kump 4, MATICS 11. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Szűcs 2. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Az eredmény alakulása: 1. szett: 8:15, 10:18, 15:21, 18:24. 2. szett: 7:4, 11:17, 16:24. 3. szett: 3:5, 7:9, 9:15, 13:21.

Tóth Gábor: – Mindenekelőtt szeretnék elnézést kérni a BRSE szimpatizánsoktól, hiszen ez nem volt méltó a klubhoz, illetve a szezonban nyújtott eddigi teljesítményünkhöz. Ennek a többszörösét kell nyújtanunk Kaposváron, de nem adjuk olcsón a bőrünket!

Szasa Nedeljkovics: – Próbáltunk egy másfajta felkészülést végezni a mérkőzés előtt. Az idei szezon eddigi mérkőzései közül egy pontot sikerült szerezni a BRSE ellen. Az első pillanattól lehetett rajtunk látni az önbizalmat, az energiák nagyon színvonalasan álltak össze. Ma csináltunk egy előnyt a szerdai meccs előtt, amit szeretnénk tovább folytatni.