Közösségi oldalak

Sport

Életmentő győzelmet aratott a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es csapata

Fotó: Békéscsaba 1912 Előe / Bencsik Ádám

Amolyan életmentő győzelmet aratott a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata vasárnap hazai közönség előtt. A Merkantil Bank Liga 33. játéknapján Pásztor József együttese az ETO FC-vel szemben szakította meg a február 19-ike óta tartó nyolcmeccses nyeretlenségi sorozatát, sikerével pedig elkerült a kieső helyről.

19. perc: Czékus balról végzett el sarokrúgást, a labdát a jobb kapufánál helyezkedő Fazekas Lóránt zavartalanul fejelte a hálóba, 1–0.
69. perc: Hamed tálalt a jobb oldalon felfutó Puskás elé, akinek lövésszerű beadásába rosszul ért bele a visszafutó Fodor Ferenc, a lábáról pedig a jobb alsó sarokba került a labda, 2–0.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre–ETO FC Győr 2–0 (1–0)
Békéscsaba, 1040 néző
Vezette: Kovács J. Zoltán (Punyi Gyula, Nagy Viktor).
Gólszerző: Fazekas (19.), Fodor (67. – öngól).
Sárga lap: Bora (6.), Lukács (40.), Futó (85.), ill. Deákovits (22.), Tuboly (39.), Óvári (81.), Priskin (88.).

Békéscsaba: Krnács – Puskás, Albert, Bora, Mikló – Hamed (Zvara, 83.), Fazekas, Kitl, Futó – Czékus (Farkas B., 92.), Lukács (Kóródi, 90.). Vezetőedző: Pásztor József.

ETO FC Győr: Ruisz – Deákovits, Fodor F., Keresztes K., Csontos – Tuboly – Borsos (Priskin, 58.), Vitális (Vingler, 58.), Kiss B. (Kiss M., 58.), Lacza (Szendrei, 46.) – Huszár (Óvári, 69.). Vezetőedző: Antonio Munoz.

Pásztor József: – Féltem ettől a mérkőzéstől, mert a Győr számára nem volt tétje, mi pedig óriási teherrel játszottunk, hiszen nyolc mérkőzés óta nem nyertünk. Ilyenkor nem úgy működnek a lábak, a fejek. Ma mindenki a maximumot nyújtotta, csúszott-mászott. Azokból a helyzetekből jól jöttünk ki, melyeket korábban gyakoroltunk. Szerencsénk is volt, de az öngólt egy szép támadás előzte meg. Jókor jött ez a győzelem, de a neheze még most jön.

Antonio Munoz: – Nem voltunk elég agresszívak a pontrúgásoknál, pedig tudtuk, hogy erre nagyon oda kell figyelni. Az első gólt ilyen helyzet után kaptuk, amit a második félidőben egy szerencsétlen találat követett. A következő mérkőzések sem lesznek könnyebbek, hogy pontokat szerezzünk, ahhoz tökéletesíteni kell a játékunkat.