Közösségi oldalak

Sport

Egyre nagyobb gödörben a Körösladány

Fotó: Kovács-Goda József

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi második játéknapján hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget a körösladányi csapat. A sárréti gárda tartalékosan kényszerült kiállni, ennek ellenére máshogyan is irányíthatta volna sorsát, amennyiben nem hibáz büntetőt. A dunaújvárosiak ezt a hosszabbításban szerzett gólokkal büntették, elrabolva ezzel az értékes három pontot.

Több hiányzó is akadt betegségek és sérülések miatt hazai oldalon, Czirok és Németh fájó lábbal is vállalta a játékot a hazaiaknál. Kisari már a második percben vezetést szerezhetett volna, ha 2 méterről pontosabban belsőzi Czirok átadását. A vendégek sem álltak be védekezni, negyedóra múltán Vadász éles szögből leadott szabadrúgása adott munkát Nagy kapusnak. A játékrész középső harmada „csendesebb” mederben folyt, szünet előtt azonban ismét megélénkült a játék, s mindkét kapu előtt akadtak helyzetek.

A második félidőt Tóth M. ziccere vezette be, aki elöl Knyihár mentett bravúrral. A folytatásban többet veszélyeztetett a Körösladány, előbb Mácsai szabadrúgása, majd Szántó életerős lökete adott munkát Pokorni kapusnak. A 63. percben megszerezhette volna a vezetést a házigazda. Kisari ment el a szélen, a beadását kézzel ütötte ki az egyik védő. A jogos büntetőt Mácsai végezte el, de lövését kiütötte az újvárosi hálóőr. Mindez visszavetette a hazai együttest, és bár a vendégek sem nyújtottak semmi extrát, a ráadás perceiben eldöntötték a mérkőzést. A 91. percben Szepessy egy szöglet után szerzett vezetést, 0–1. Még fel sem ocsúdtak a sokkból a házigazdák, amikor a 93. minutában egy kontra végén Kondor is a kapujukba talált, 0–2.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Körösladány MSK–Dunaújváros PASE 0–2 (0–0)
Körösladány, zárt kapuk mögött
Vezette: Bodzay Áron (Czeglédi Barna, Szabó Ferenc Szilárd).
Gólszerző: Szepessy (91.), Kondor (93.).
Jó: Szántó, Czirok, Knyihár, ill. Pokorni, Vadász, Kondor.

Körösladány: Nagy B. – Rádai, Szabó V., Szántó, Krajcsó – Knyihár (Vastag, 66.), Pusztai (Prasler, 86.) – Czirok, Mácsai, Kisari (Gyomai, 86.) – Németh (Papp Zs., 55.). Vezetőedző: Fodor Sándor.

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Hompót, Vadász, Tóth Á. (Áman, 90.) – Dorogi, Báló, Lakatos, Kondor – Szepessy, Kesztyűs (Novák, 88.). Vezetőedző: Jakab Elek.

Fodor Sándor: – Egygólos mérkőzés volt, szép játékkal egyik csapat sem rukkolt elő. A második félidőben jól jöttünk ki, sajnos ismét büntetőt hibáztunk, majd a hosszabbításban figyelmetlenség, rutintalanság és koncentrációhiány hozta meg a vendégek sikerét. Tegnap még úgy volt, hogy sok betegs és sérült miatt nem tudunk kiállni, több játékosom kockáztatta egészségi állapotát, ezért köszönet jár minden pályára lépő játékosnak.