Közösségi oldalak

Sport

Egy tartalmas harcművész szakmai nap

Egy harcművészettel megismerkedni mindig izgalmas dolog, még azok számára is, akik a harcművészet valamelyik ágát gyakorolják. A békéscsabai József Attila lakótelepi TSE All-Style Karate-kick-box Szakosztályának keretében működő Seibukan-goshinkai karate csoporttól nem áll messze a más irányzatokkal történő ismerkedés. Rendeztek shotokan karate szemináriumokat, részt vesznek külföldi rendezvényeken is, önvédelem, ju-jitsu karate és más rendezvényeken.

A mostani azért rendhagyó volt. Zárt volt, csak a csoport szűk körét érinthette a járványügyi szabályok miatt. Két egymástól nagyon távol álló stílust gyakorolhattak, a verseny centrikus kick-boxot és az aikido-t amiben nem szokás versenyeket rendezni. Az sem általános, hogy egy szemináriumot egy hölgy tartson.

Az aikido és a battodo (japán kard technika) gyakorlását ugyanis Pintérné Gazdag Anett 6 danos aikido mester (KI Művészetek Egyesülete Veresegyház) vezette, munkáját Petrovszki Péter segítette. Magyarország legmagasabb fokozatú női aikidósa jó hangulatú és tartalmas edzéseket tartott, ami lekötötte a zömében fiatalokból álló résztvevőket. Nem csak technikákat gyakorolhattak, hanem igen gyakran szóba került az aikido szellemisége is.

A kick-box edzéseket Shihan Gregor László VIII.DAN, V.DAN kick-boksz tartotta Zsilák Viktória 4.kyu és sempai Frisnyicz János 3.kyu segítségével . Rúgás oktatás, hibajavítás, majd a délutáni edzés keretében kéztechnika és a szabályrendszerekre jellemző kombinációk és verseny felkészítő gyakorlatokra került sor.

A kétszer két órás szakmai oktatáson leendő kick-box edzők is képezhették magukat, de alapvetően mindenki tanulhatott a másiktól, a mesterektől. Az, hogy egy képzés keretében két ennyire eltérő irányzatba kóstolhattak bele a résztvevők, nem hátrányos, nem tette unalmassá a gyakorlást. Ez a fajta rendezés nem egyszer jellemezte a Nippon Seibukan Akadémia oktatási gyakorlatát Japánban is-eredményesen! A szeminárium rövid értékeléssel és emléklapok átadásával zárult.

Gregor László

RSS Sportklub hírei

YouTube csatorna