Döntetlennel is második a Békéscsaba az NB II-ben

Fotó: ETO.hu

A kezdeti tapogatózó játék után a 11. percben Hursán becselezte magát a győri tizenhatoson belülre, majd 14 méterről a kapu bal oldala mellé lőtte a labdát. A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán, majd a 24. percben kavarodás támadt a hazai kapunál, végül Paudits közeli fejesét védte a győri hálóőr. Egy perccel később Berki István tisztán lőhetett kapura 14 méterről, a középre tartó, erős lövést Czinanó ütötte szögletre.

A 31. percben a korábbi békéscsabai középpályás Bagi kapott sárga lapot a hazaiaknál. Három perccel később a fiatal Hodonicki lőtt 17 méterről, a labda elment a bal alsó sarok mellett. A 39. percben győri védelmi hibát követően Pantovic került helyzetbe, 21 méterről, balról tisztán lőhetett, de a labda centiméterekkel elcsúszott a jobb kapufa mellett. A 44. percben Berki István egy lekészített labdát lőtt 12 méterről mellé.

Szünet után az 57. percben a volt válogatott Priskin kapott jó kiugratást, de Czinanó a helyén volt. Az 58. percben egy baloldali csabai beadás után Bidzilya lőtt 12 méterről mellé, majd elhagyta a pályát, helyére Szabó Péter állt be. A 63. percben Bagi erős lövését Czinanó szögletre ütötte. Három perccel később Vári fejesét védte bravúrral Czinanó kapus. A félidő közepén cseréltek a vendégek, Gránicz érkezett Paudits helyére.

A 72. percben Mészáros Márk jött be Hursán helyére a lila-fehéreknél. A 76. percben Vankó csúnyán megrúgta Szabó Pétert, amiért sárga lapot kapott a győri játékos, míg Szabót ápolni kellett. A 82. percben Vankó lövése után a labda elment a bal kapufa mellett. A hajrában Priskin a tizenhatosnál ütközött egy csabai védővel, a játékvezető tovább engedte a játékot és a reklamáló győri támadót kiállította.

Merkantil Bank Liga NB II, 9. forduló

ETO FC Győr–Békéscsaba 1912 Előre 0–0
Győr, ETO Park, 520 néző
Vezette: Ducsai József (Kovács II. Gábor, Mohos Milán).
Piros lap: Priskin (89.).

Győr: Gundel-Takács – Vári, Lipták, Temesvári, Kerkez – Bagi – Szimcso, Berki (Vitális, 62.), Májer (Vashkeba, 46.), Vankó (Márton, 85.) – Priskin. Vezetőedző: Csató Sándor.

Békéscsaba: Czinanó – Kitl, Nagy S., Bora, Farkas M. – Hodonicki, Hursán (Mészáros, 72.), Bidzilya (Szabó P., 58.) – Lukács, Paudits (Gránicz, 66.), Pantovics. Szakmai vezető: Pásztor József. Edző: Brlázs Gábor.

Pásztor József: – Elismerés jár a csapat tagjainak, a mai mérkőzésen igazságos döntetlen született. Köszönjük a csapatot elkísérő szurkolók támogatását.