Döntetlen az NB III-as osztályozón

Ellentétes félidőket hozott a Megyei osztályozó vasárnapi első felvonása a Kórház utcában. A Békéscsaba 1912 Előre II. az első 45 perc során hátrányba került, amit szünet után erőből egalizált. Nem sikerült tehát előnyt szerezni a visszavágóra, ezzel együtt a továbbjutás még közel sem lefutott.

A vendégek 5-4-1-es zárt hadrendet alkalmaztak, ennek ellenére meglepően bátor játékkal rukkoltak ki és a 18. percben akár a vezetést is megszerezhették volna, de a védője mellől bal oldalon kilépő Kádár nagy helyzetben, 13 méterről elgurított a kapu mellett. Egy perccel később újra a nagyon aktív Kádár tört lendületesen előre, Mezei – a spori szerint – csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt. Nem szoktunk az ítéletekkel foglalkozni, de ezúttal igen közel helyezkedtünk az esethez és a szerelést mi teljesen szabályosnak láttuk, a támadó jó színészi teljesítménnyel átesett a csabai játékos lábán, miután az elrúgta a játékszert, amit a játékvezető hátulról nem láthatott pontosan, így szerintünk inkább a vendégek közhangulata befolyásolhatta abban a pillanatban. A labdának Tímári Norman futott neki és a bal sarokba helyezett (Uram kapus jó irányba vetődött, de a jól helyezett lövést nem érhette el), 0–1. Az előnyük birtokában visszaálltak saját térfelükre a vendégek és pontos, gyors passzokkal próbálták zavarba ejteni a csabaiakat. Különösen a bal szélük volt sokat játékban, ott rendre sok borsot törtek a Lilák orra alá.

A második félidő első komoly lehetősége is a mezőny legjobbjának bizonyuló Kádár előtt adódott, de a bal összekötő helyéről, a tizenegyes pont magasságából kapu fölé emelte a labdát. A válasz egyenlítő gól formájában érkezett az 56. percben. Mezei kényszerítőzött Tóth Dániellel, a visszakapott labdával azonban nem tudott kapura törni, mert elkaszálták a tizenhatoson belül. A büntetőt Tóth Dániel értékesítette magabiztosan, 1–1. Mindez átlendítette a holtponton a lila-fehéreket, akik gyors egymásután két kapufát is elértek, valamint egy újabb tizenegyes-gyanús esetben pedig a játékvezető szánta meg a látogatókat. Komoly nyomás nehezedett a fáradni látszó vendégekre és az első félidei tudományuk is elfogyott – mégis sikerült széttördelniük a játékot a hajrában és kihúzták a mérkőzést a számukra kedvező döntetlen eredménnyel.

Két szögesen ellentétes félidőt követően alakult ki a döntetlen, ami a Kelen SC számára biztatóbb a visszavágóra – ennek ellenére, ha a második félidei arcát mutatja majd a csabai együttes, akkor aligha lehet gondja megnyerni a párharcot és visszajutni a harmadik vonalba.

A revans június 15-én, 17:00 órától következik majd Budapesten.

NB III-as osztályozó, 1. mérkőzés

Békéscsaba 1912 Előre II.–Kelen SC 1–1 (0–1)
Békéscsaba, 340 néző. Vezette: Horváth Tibor (Tőkés Róbert, Molnár István)
Gólszerző: Tóth D. (57. – 11-esből), ill. Tímári (19. – 11-esből).

Békéscsaba: Uram – Borbély (Kmetykó, 46.), Dávid, Babinyecz, Szabó Zs. (Varga T., 66.) – Mezei, Balog Zs., Zahorán – Máris (Zsilinszki, 79.), Ilyés, Tóth D. Edző: Brlázs Gábor.

Kelen: Haála – Egyed, Szabó B. (Koós, 76.), Módly, Rőthy, Csabai (Kiss G., 80.) – Van Den Aker (Krajnc, 66.), Tímári, Soltész, Kádár – Balogh B. Edző: Harmati Tamás.

Brlázs Gábor: – Kiegyenlített párharc ez. Az első félidő során álmosan játszottunk, szünet után viszont már feljavult a játékunk és az ellenfél is elfáradt, de így sem sikerült a győztes gólt megszereznünk. Van még kilencven percünk magunk javára fordítani párharcot. Tanulnunk kell belőle, hogy nem kezdhetünk még egyszer így mérkőzést.