Döntetlen a Kazincbarcika ellen

Fotó: Békéscsaba 1912 Előre

Határozottan kezdett a vendéglátó csapat és a 6. percben már szögletet végezhettek el, Kanalos kapura tartó lövése után. Három perccel később Kiss Bence próbálkozott, de Ribánszki bravúrral védett, az ismétlés pedig szerencsére már pontatlan volt. Az első negyedóra után Kanalost próbálták indítani, de a kiugratás hosszúra sikerült. A 18. percben szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba, de a löket elkerülte a hazai kaput.

Egy perccel később Szabó Lukas lőtt a csabai porta mellé. A 27. percben máris cserére kényszerültünk, Szalai helyett Urbin lépett pályára. A 33. percben Fótyik lőhetett, de Ribánszki a helyén volt. A folytatásban Lustyik előtt adódott lehetőség, aki körülbelül 20 méterről tüzelt a kapu fölé. Az első félidő hajrájában Szabó próbálkozott még egyszer, valamint egy vendég szögletrúgást jegyezhettünk fel – eredmény nélkül.

A második játékrész első harmada különösebb esemény nélkül zajlott, főképp a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 61. percben megkezdődtek a cserék: Tóth Lászlót váltotta Gábor Lukács József, illetve a Békéscsaba részéről Mezei Szabolcs helyére Sinanovic Sinan érkezett. A következő periódusban erősödött a hazai nyomás, de a Lilák továbbra is fegyelmezetten és taktikusan futballoztak.


A 78. percben majdnem góllá értek a Kazincbarcika próbálkozásai, amikor Kanalos rúgta el a labdát a kapu irányába, de érkező nem volt a lehetőségre. A 83. percben Máris Dominiket is bevetette Boér mester, aki Pilánt váltotta. Az amúgy sportszerű mérkőzésen a 86. percben érkezett az első és egyben az utolsó sárga cédula, amikor Márist figyelmeztette Farkas játékvezető.

Egy perccel a rendes játékidő vége előtt Gálhidi mester újra cserére szánta el magát, Belényesi Csaba érkezett Kiss Bence helyére. A hátralévő időben és a három perc hosszabbításban pedig már nem változott az eredmény, de a 96. percben még Takács Péter is pályára léphetett Toma György helyén.

Merkantil Bank NB II Liga 19. forduló

KBSC FC – Békéscsaba 1912 Előre 0-0 (0-0)
Vezette: Farkas Tibor, Bertalan Dávid, Horváth Zoltán
Sárga lap: Máris Dominik (86. perc).

Kazincbarcika: Fila, Palmes, Fótyik, Heil, Tóth L., Kanalos, Kiss B., Oltean, Mikló, Szabó L., Toma. Cserék: Somodi, Takács P., Vajda, Gábor L., Krausz, Belényesi, Kovács O..
Vezetőedző: Gálhidi György

Békéscsaba: Ribánszki, Zahorán, Nagy S., Lustyik, Mezei, Mészáros, Szatmári, Szalai, Király, Pilán, Szélpál. Cserék: Uram, Urbin, Máris, Ilyés, Babinyecz, Sinanovic.
Edző: Makra Zsolt

Gálhidi György: – Az első félidőben fölényben futballoztunk, helyzeteket dolgoztunk ki, de játékunkon érződött, hogy sérülés miatt mindkét befejező csatárunkat nélkülöznünk kell. Támadásban és védekezésben is rendben volt a játékunk, labdarúgóim dicséretet érdemelnek.

Makra Zsolt: – Értékes egy pontot hoztunk el a Kazincbarcika otthonából. Az eltiltott játékosokat, fiatal tehetséges focistákkal kellett pótolnunk, akik taktikus és fegyelmezett játékkal megállták a helyüket. Sajnos a körülmények sem voltak túl kedvezők, hiszen a szinte életveszélyes pálya miatt újabb sérültek csatlakoztak a maródiakhoz. Mindentől függetlenül az őszi szezont ezzel gyakorlatilag lezártuk, hiszen az elvárásokat jócskán túlteljesítve, megfelelő számú bajnoki pontra tettünk szert. Ha ugyanennyi egységet sikerül tavasszal is produkálnunk, akkor odaérhetünk az élmezőny közelébe.