Közösségi oldalak

Sport

Csehország kiejtette Hollandiát a Puskás Arénában az EB nyolcaddöntőjében

A holland Patrick van Aanholt (b) és a cseh Antonín Barák az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Hollandia – Csehország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 27-én. MTI fotó: Kovács Tamás

A cseh válogatott meglepetésre 2-0-ra legyőzte az eddig százszázalékos holland csapatot az első vasárnapi nyolcaddöntőben, amely az utolsó budapesti mérkőzés volt a labdarúgó Európa-bajnokságon.

 

Az esélyesebbnek tartott hollandok az 55. percben emberhátrányba kerültek Matthijs de Ligt kiállítása miatt, ezt követően a csehek átvették az irányítást, s előbb Tomas Holes fejesével a 68. percben vezetést szereztek, majd a végeredményt az immár négygólos Patrik Schick állította be a 80. percben. A csehek a dánokkal találkoznak a négy közé jutásért, az összecsapást szombaton Bakuban rendezik.

Csehország–Hollandia 2–0 (0–0)
Puskás Aréna, 52 834 néző
Vezette: Karaszjov (orosz).
Gólszerzők: Holes (68.), Schick (80.).
Sárga lap: Coufal (56.), illetve Dumfries (46.), De Jong (84.).
Piros lap: De Ligt (55.).

Csehország: Vaclik – Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek – Holes (Kral, 85.), Soucek – Masopust (Jankto, 79.), Barak (Sadilek, 92.), Sevcik (Hlozek, 85.) – Schick (Krmencik, 92.).

Hollandia: Stekelenburg – Dumfries, De Vrij, De Ligt, Blind (Timber, 81.), Van Aanholt (Berghuis, 81.) – De Roon (Weghorst, 73.), Wijnaldum, De Jong – Depay, Malen (Promers, 57.).

Jaroslav Silhavy: – Nincsenek szavaim, megcsináltuk! Az ellenfelünk rendkívül erős volt, ezért támadásban akadtak gondjaink, de a csapatszellem megint átsegített minket a nehézségeken. Minden meccsen van kiemelkedő teljesítmény, ma Vaclik és Holes nyújtott extrát. Hiszem, hogy csapatként a dánokat is meglephetjük.

Frank De Boer: – Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, de a piros lapig jobbak voltunk, irányítottuk a játékot, azonban egyetlen pillanat alatt minden megváltozott” – mondta keserűen a kapitány, aki a jövőjét firtató kérdésekre nem válaszolt.