Bravúros győzelemmel indította a bajnokságot a Békéscsaba

Fotó: szeged-grosicsakademia.hu

Bravúros győzelemmel kezdte a bajnokságot a Békéscsaba 1912 előre NB II-es labdarúgócsapata. Schindler Szabolcs tanítványai remek helyzetkihasználással, 4500 néző előtt nyerték meg a második vonal dél-alföldi rangadóját Szegeden.

58. perc: Egy remek kiugratással léphetett ki középen Lukács Raymond, aki higgadtan gurított a jobb alsó sarokba, 0–1.

73. perc: Egy bal oldali szögletet követően Takács Tamás került a földre a 16-oson belül, Kovács Ádám be is sárgult miatta, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labdát Dobos félmagasan a kapu közepébe próbálta lőni, de nem tudta elmozdítani Uram Jánost, így pedig a kapus számára csemegét jelentett a próbálkozás!


82. perc: Egy szabálytalanság utáni reklamálásért megkapta a második sárga cédulát Nagy Sándor, emberhátrányban folytathatta a játékot a Békéscsaba!

84. perc: A csabaiak csereembere, Máris Dominik léphetett ki a pálya közepén, a szólót lapos lövéssel zárta, amely becsorgott a kapuba a szegedi védők gyűrűjében, 0–2.

94. perc: Takács Tamás maradt üresen, és fejelhetett a kapuba, de ez már csak szépségtapasznak bizonyult, mert a középkezdésre sem maradt idő, 1–2.

A sárga cédulákon túl nem sok eseményt jegyezhettünk fel a dél-alföldi derbi első félidejében, pedig a lelátókon helyet foglaló nézősereg kiváló hangulatot teremtett a Szent Gellért Fórumban. Komoly küzdelem folyt, az iramra sem lehetett panasz, hibákból több, helyzetekből kevesebb adódott, találat viszont sem esett az első 45 percben.
Szünet után fokozta a tempót a hazai együttes, egy ellenakcióból mégis a rutinos Lukács szerzett vezetést.

Nyomban két támadót is bevetett Dobos Barna edző, Takács Tamás becserélésével a potenciális veszélyforrás is megérkezett az Előre védői számára. A csatár nyomban kiharcolt egy büntetőt, amivel pechjére nem tudtak élni a házigazdák. Újabb esélyt jelentett számukra Nagy Sándor kissé felesleges kiállítása, de ekkor a kapusa volt a csabaiakkal. A frissen beállt Germán Tibor 18 méteres szabadrúgását tolta a lécre a lilák hálóőre, az ellenakcióból pedig megduplázták előnyüket a viharsarkiak. Az utolsó percekben is ment előre a Szeged, de próbálkozásiból csak szépítésre tellett a végén.

NB II-es labdarúgó-mérkőzés

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Békéscsaba 1912 Előre 1–2 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 4500 néző
Vezette: Zierkelbach Péter (Georgiou Theodoros, Kovács II. Gábor).
Gólszerző: Takács T. (94.), ill. Lukács R. (58.), Máris (84.).
Sárga lap: Mészáros (8.), Király (19.), Simon (28.), Nagy S. (53.), Kovács Á. (73.).
Piros lap: Nagy S. (82.).

Szeged: Takács J. – Kárász, Deák, Moga, Bitó – Jovanovics, Simon Á. (Oláh, 63.), Varga Sz. – Dobos, Gajdos (Takács T., 59.), Grumics (Germán, 83.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Békéscsaba: Uram – Szalai D., Nagy S., Bora, Mészáros M. – Szabó P. (Gránicz, 86.), Király, Babinyecz (Kovács Á., 62.) – Pantovics, Paudits, Lukács R. (Máris, 69.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.