Közösségi oldalak

Sport

Boros Tibor: Ma annyi gólszerzési lehetőségünk volt, mint az egész tavaszi idény során

Christian Cigan (10) gólja a legjobbkor jött. Fotó: Daru Andrea

Hű maradt önmagához a füzesgyarmati labdarúgócsapat, amely az NB III-as pontvadászat vasárnapi 28. fordulójában immár a 14. döntetlenjét érte el. A sárrétiek Tállyán hagytak két pontot, mert egy fél szezonra való helyzet sem volt elegendő számukra a győzelem megszerzéséhez, ezzel együtt tavasszal tovább őrzik a veretlenségüket.

A gyarmatiak már az első támadásukból ziccerbe kerültek, de Popescu közelről a kapusba lőtt. Röviddel később Hussein lövése pattant a felső lécről a gólvonal mögé, de a spori nem látta gólnak az esetet. A 10. percben Lippai gólba tartó labdáját kézzel hatástalanította az egyik tállyai védő, ám ez sem tűnt fel a játékvezetőnek. A folytatás is egyoldalú játékot hozott sok sárréti lehetőséggel, a félidő utolsó momentumaként azonban a házigazdák szereztek gólt. Tóth Szabolcs egy pontrúgás után lecsorgó labdát juttatott kapuba első hazai kísérletre, 1–0.

Szünet után a széllel is támogatott gyarmatiak még nyomasztóbb fölénybe kerültek, de a tucatnál is több próbálkozásuk sem vezetett eredményre. A meccs hajrájában egy újabb óriási lehetőségnél Cigan találta telibe a belső kapufát, a labda azonban „megkegyelmezett” és ezúttal befelé pattant, 1–1. A végén a győzelemért támadtak a vendégek, erre több lehetőségük is volt, de a szerencse ezen a napon elpártolt tőlük.

B.M.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés

Tállya KSE–Füzesgyarmati SK 1–1 (1–0)
Tállya, 50 néző
Vezette: Sándor Csaba (Benkő Róbert, Sztányi Tibor).
Gólszerző: Tóth Sz. (45.), ill. Cigan (84.

Tállya: Tarr – Tóth Sz., Mező, Demkó, Nyitrai – Kiss B., Baranyi – Bihari, Minczér, Motkó (Bucsák, 86.) – Ondó (Varga J., 68.). Vezetőedző: Lasztóczi Péter.

Füzesgyarmat: Fildan – Nagy N. (Achim Á., 46.), Borbély, Lippai, Pataki – Oltean – Achim S., Bartók (Pohl, 46.), Hussein, Cigan – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.
).

Boros Tibor: – Ma több gólszerzési lehetőségünk volt, mint az egész tavaszi idény során összesen. A mérkőzés alakulása alapján ugyanakkor már annak is örülnünk kellett, hogy egy ilyen balszerencsés találkozón elértük a tizennegyedik döntetlenünket.