Boér Gábor: A legértékesebb edzőmeccsen vagyunk túl

Boér Gábor, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője Fotó: Erdős Csaba

Az NB II-es tavaszi bajnoki rajt előtt lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését az Előre a szerb második vonalban harmadik helyen álló, és feljutási terveket szövögető FK TSC Bácska Topolya ellen. A szombati derbi szoros mérkőzést hozott, amelyet végül a házigazdák egy gól különbséggel megnyertek.

Érdekesség, hogy a hazaiaknál szerepelt a 26 éves középpályás Pintér Norbert, aki korábban a Szolnoki MÁV és a Balmazújváros NB II-es csapatában játszott. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a lila-fehérek határozottan védekeztek, és ha lehetőségük adódott, akkor veszélyes ellentámadásokat vezettek. A félidő közepén Nagy Sándor megszerezte a vezetést a békéscsabaiaknak.


Fordulás után a cserék is lehetőséget kaptak mindkét oldalon. A 48. percben a hazaiak csereként beállt házi gólkirálya, az ősszel 12 gólt szerző Siladi egyenlített. A folytatásban a házigazdák még nagyobb sebességre kapcsoltak, és a 74. percben Erak góljával átvették a vezetést. A hajrában paprikássá vált a hangulat, a hazaiak többször is túl keményen avatkoztak játékba.

B.M.

FK TSC Bačka Topola (szerb)–Békéscsaba 1912 Előre 2–1 (0–1)
Nemzetközi felkészülési labdarúgó-mérkőzés,
Topolya, Délvidéki Akadémia. Bácska Topolya

I. félidő: Filipovics – Svitics, Ponjevics, Skopljak, Varga – Tomanovics, Milicevics, Milisavljevics, Pintér – Arsenijevics, Lukics.

II. félidő: Hajagos – Svitics (Kudrics), Ponjevics (Stojakovics), Skopljak, Varga (Cetina) – Plavsics, Sinkovits, Erak, Rovcanin – Galics, Siladi. Vezetőedző: Szabó Zoltán. Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Viczián, Szélpál N., Mészáros – Nagy S., Lustyik, Király P. – Mezei, Urbin, Vólent. Játszott még: Baráth (kapus), Babinyecz, Zahorán, Sinanovic, Szalai D., Szatmári L., Mácsai. Vezetőedző: Boér Gábor.

Boér Gábor: – A legértékesebb edzőmeccsen vagyunk túl. Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk és negyvenöt percig jól és koncentráltan fociztunk. Sajnos kiütközött, hogy jelen pillanatban még egyfélidős csapat vagyunk ilyen szinten. Az első játékrészben mindent megvalósítottak a srácok, a másodikban pedig körülbelül tíz perc alatt elrontották – több hibát vétettünk ebben az időszakban, mint az egész első félidőben összesen. Ettől függetlenül más helyzetben van a két csapat, hiszen mi főpróbát tartottunk, az ellenfél pedig sort cserélt a szünetben, így látszódott a frissesség rajtuk. Nagy iram volt, sokkal intenzívebb mérkőzés volt, mint nálunk egy bajnoki és a végére azért megint elfogytunk. Sajnos megint voltak kisebb sérülések – Viczián, Nagy, Vólent -, de remélhetőleg egyik sem komoly és tudják majd folytatni a munkát. Mindentől függetlenül nagyon hasznos kilencven percen vagyunk túl, és sok ilyen meccsre lenne szükség ahhoz, hogy megfelelőképpen fejlődni tudjunk. Bízom benne, hogy vendéglátóink is elérik céljukat és mi is tovább tudunk majd lépni a bajnokságban. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen felkészülési mérkőzésen tudtunk részt venni.