Közösségi oldalak

Sport

Békéscsabai WT Taekwon-do sikerek!

„HUNGARIAN OPEN TAEKWONDO AND PARA TAEKWONDO CHAMPIONSHIP” elnevezésű nemzetközi WT TAEKWONDO Bajnokság került megrendezésre a hétvégén.


A rendezvény szervezője az „Együtt a Taekwondoért Alapítvány” és a Magyar Taekwondo Szövetsége volt, a verseny helyszínét az UTE Jégcsarnoka biztosította.

A nemzetközi bajnokságon 16 ország több mint 500 versenyzője jelent meg és mérhette össze tudását és erejét. A bajnokságon két fő irányvonal volt ami Poomsae (formagyakorlat) és a Kyorugi (küzdelem). A bajnokságon Békés  megyéből Békéscsaba várost a JALTE WT Taekwondo szakosztálya képviselte, ami a megye egyetlen WT TAEKWONDO (olimpiai) szakosztálya. Ezen a bajnokságon egy öt fős versenyzői és két fős bírói csapattal képviselte magát a klub. A szakosztály versenyzői közül mindenki nagyon ügyesen szerepelt és a lehető legjobb formáját hozta ebben a nagyon erős és színvonalas versenyen.

Poomsae (formagyakorlat) versenyszámban az alábbi eredmények születtek:

Gyuricza Imre I. dan, Veterans 31+ (31-50), Male-A II. helyezett;
Erdei Sabire 7. kup, Veterans 31+ (31-50), Female-C II. helyezett;
Györgyi Dóra 9. kup, Juniors (15-17), Female-C II. helyezett;

Kyorugi (küzdelem) versenyszámban az alábbi eredmények születtek:

Fajzi Gergő 4 kup, Kadet „A” kategória -33 kg, II. helyezett;

A versenyzők felkészítését Gyuricza Imre I. dan mester és Lányi Réka Katalin III. dan mester vezette.

2 fő vett részt versenybíróként és vezették az egész napos küzdelmeket, hogy a versenyzők a tiszta „Fair Play” küzdelmek között versenyezhessenek a Taekwondo szabályai szerint, Dombi Dávid II. dan és Fajzi Dániel II. dan versenybírók.

A Békéscsabai WT Taekwondo sportolóinak felkészítéséért valamint az edzések vezetéséért Gyuricza Imre I. dan mester a WT szakosztály vezetőedzője felel. Az edzéseket és a felkészítéseket segítik Matusik Andrea III. dan, Lányi Réka Katalin III. dan Fajzi Dániel II. dan, Szedoglavits Györgyi I. dan mesterek.

G.L.