Az utólsó percekben fordította meg a mérkőzést a Fradi

Eldar Civic (j), a Ferencváros és Stieber Zoltán (j2), a ZTE játékosa az OTP Bank Liga 2. fordulóból elhalasztott mérkõzésen a zalaegerszegi ZTE Arénában. MTI fotó: Varga György

A címvédő Ferencváros a hajrában két gólt szerezve 2-1-re nyert az újonc Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójából elhalasztott és vasárnap pótolt mérkőzésen.

A találkozó elején a Zalaegerszeg akarata érvényesült, több támadást vezetett, a Ferencváros kissé fáradtnak tűnt az Espanyol vendégként csütörtökön lejátszott barcelonai Európa-liga mérkőzést követően. Radó két ziccert is elhibázott az első félórában, igaz az egyiknél lest intett a partjelző. A szünet előtt azonban így is góllá érett a jobban futballozó újonc fölénye, Ikoba szép egyéni megmozdulásával. A címvédő enerváltságáról beszédes adat, hogy egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt az első félidőben.

A folytatásra viszont sokkal lendületesebb játékkal érkeztek ki a zöld-fehérek, akik ennek ellenére nem igazán jutottak helyzetig, nem tudták feltörni a hazaiak szervezett védekezését. A fővárosiak még 11-esből sem tudtak egyenlíteni, mert a bal felső sarkot célzó Varga a keresztlécet találta el. A kezdeti lelkesedés a kimaradt büntető után alább hagyott, a ZTE még magabiztosabban őrizte az eredményt, és kontrajátékra rendezkedett be. A hajrában aztán egy vendégszöglet alapjaiban változtatta meg a meccset, ugyanis a csereként beállt Leandro egyenlített, a Ferencváros pedig ettől új erőre kapott, és a hosszabbításban a győzelmet is megszerezte Nguen szép megoldása és a hazai védők határozatlansága eredményeként.

MTI

OTP Bank Liga, 2. fordulóból elhalasztott mérkőzés

ZTE FC-Ferencváros 1-2 (1-0)
Zalaegerszeg, 10 655 néző
Vezette: Solymosi
Gólszerzők: Ikoba (44.), Leandro (88.), Nguen (93.)
Sárga lap: Hudák (65.), Stieber (74.), Mitrovic (83.), illetve Boli (91.)

ZTE FC: Demjén – Bolla, Lesjak, Bobál D., Tamás K. – Stieber, Mitrovic, Holodjuk (Hudák, 16.), Bedi, Radó (Barczi, 81.) – Ikoba (Grumic, 70.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Blazic, Ciric – Csonka, Haratin (Leandro, 81.), Zubkov (Nguen, 60.) – Boli, Varga K., Szihnyevics (Priskin, 76.)

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.
A Keleten olvasása ingyen van, de a működtetése nem! Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!