A végén élénkült meg a megyei átigazolási piac

Ernyes Róbert hazatért Dévaványára Fotó: Erdős Csaba

A labdarúgásban ma éjfélkor lejár a nyári szabad átigazolási időszak, a csapatok azután már csak az átadó egyesület jóváhagyásával tehetnek szert új játékosokra. Az utolsó órákat a legtöbb klub igyekezett ki is használni.

Sokadszor is hazatér a Csányi utcába a Békéscsabai MÁV rutinos középpályása, Szarka Zoltán (37). A népszerű „Szaki” immár a második játékos, aki Dobozról kerül a vasutasokhoz, a kapus Bócsik Gergő után. Ugyancsak a piros-feketék játékosa lesz a gyulai védő, Hoffmann Tamás (24), aki némi kihagyás után állt ismét edzésbe. Távozó is lesz a csapattól: Sipiczki András (25) a mezőmegyeriek második számú alakulatában folytatja, míg Trippon Tamás (28) új klubja egyelőre nem ismert.

Másik egyesületet kereshet magának Farkas Ferenc (34) is, az Okány szélső védője, mellette hazatért Füzesgyarmatra a sárréti csapat rutinos támadója, Elek Tamás (38), ahol a megye-hármas második csapatot segíti majd tapasztalatával. Egy újabb labdarúgó is feltűnt a kék-fehéreknél, akik leigazolták a 23 éves Márta Pétert. A fiatal középpályás az elmúlt években a gyulai városi-, illetve a csabai kispályás bajnokságban focizott.

A már említett gyarmati együttesnél nem Elek Tamás lesz az egyedüli tapasztalt játékos. Vésztőről igazol haza az univerzális Novák Lajos Roland (41), aki ezúttal a középpályás jelenthet segítséget, hasonlóan a játékot újrakezdő Tóth Károlyhoz (34) és Hercz Armandhoz (31), a legutóbb Sárrétudvariban pályára lépő Mészáros Csabának (36) pedig a védelem további stabilizálása lesz a feladata. Ők öten a játékot befejező Bálint Lajos (27), Homoki Tamás (35), Blága Attila (37), Vámos László Károly (41) kvartettet is pótolni hivatottak.

Alig 21 éves átlagéletkorú csapattal fut a következő évi kvalifikációs bajnokságnak a Gyomaendrődi FC, miután a zöld-fehérek utolsó harmincon túli labdarúgó is befejezték karrierjüket. Furka Zsolt (32), Tímár Krisztián (35) és Tanács Zoltán (44) mellett további veszteséget jelent, hogy Gyomai Ákos (18) az NB III-as ladányi együttesben bizonyíthatja tehetségét, Fekécs Martin (24) munkahelyi elfoglaltságát nem tudja összeegyeztetni a focival és az edzések rendjével, Ernyes Róbert (30) pedig hazatért Dévaványára.

B.M.


Close